Notícia

El Parlament balear, el primer de l’estat espanyol que se solidaritza amb el procés independentista català

Aprova una proposició no de llei que reclama una solució ‘política’ i no ‘judicial’ per a Catalunya

El Parlament de les Illes s’ha convertit aquest dimarts en el primer de l'estat espanyol que s’ha posicionat en contra de la judicialització del procés independentista català. MÉS per Mallorca va presentar una proposició no de llei per solidaritzar-se amb els representants de Catalunya. Una iniciativa que només han rebutjat el PP i Ciutadans.

Segons ha explicat Margalida Capellà, de Més per Mallorca, en seu parlamentària, aquesta resolució pretén demostrar que "totes les idees han de poder ser defensades". En aquest sentit, considera que "es poden tenir lleis i no tenir democràcia" i ha afegit que "si es criminalitza l’activitat parlamentària, s’està criminalitzant la democràcia". La formació detalla que amb l’aprovació de la proposició es posa en evidència que "els problemes polítics s’han de resoldre fent política" i "donant la veu a la ciutadania".

El text insta el govern espanyol a "no judicialitzar un conflicte polític" i reclama un "diàleg vertader, permanent i públic" entre Catalunya i l’estat espanyol.
 

 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.239.364 missatges
  • 219.067 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat