Notícia

El Parlament de les Illes, en contra de la judicialització del procés català

Dimarts vinent l'hemiscicle balear podria esdevenir el primer de l'estat espanyol que se solidaritza amb els representants de Catalunya

El Parlament de les Illes serà el primer de tot l'estat espanyol votarà en contra de la judicialització del procés independentista. La votació tindrà lloc dimarts vinent i a petició de MÉS per Mallorca. La formació va presentar una proposició no de llei per solidaritzar-se amb els representants de Catalunya.

Es tracta, diuen des del partit, de "xerrar de democràcia". La proposició insta el govern espanyol a "no judicialitzar un conflicte polític" ni criminalitzar la feina dels dirigents catalans. I li demana, també, que obri "un diàleg vertader, permanent i públic" entre Catalunya i l'estat espanyol amb l'objectiu de "donar una solució pacífica al conflicte basada en el principi democràtic, proclamat a l’article 1 de la Constitució".

El primer punt de l'article que citen des de MÉS per Mallorca diu el següent: "Espanya es constitueix en un Estat social i democràtic de Dret, que propugna com a valors superiors del seu ordenament jurídic la llibertat, la justícia, la igualtat i el pluralisme polític".

Quin punt de l'ordre del dia ha fet saltar la iniciativa en contra de la judicialització?

Com era d'esperar, la iniciativa de MÉS no ha caigut bé a les seus del Partit Popular i del Pi. El motiu? Que per introduir la proposició de llei en solidaritat amb els dirigents catalans, la formació ecosobiranista ha hagut d'eliminar una iniciativa de l'ordre del dia sobre l'aeroport de Palma. Era una proposició de llei per debatre sobre la possibilitat de permetre, o no, la construcció de grans superfícies comercials als espais buits d'aquesta infraestructura.

La portaveu dels populars, Marga Prohens, ha declarat que MÉS és "un partit que té complex i que preferiria estar a Catalunya".

 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.109.584 missatges
  • 214.692 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums