Notícia

El Senat considera innecessari conèixer el català per ser funcionari de Justícia

Defensa que conèixer la llengua catalana només és un ‘mèrit’ però no un ‘requisit’

Aquest passat dilluns, 6 de febrer, el Senat va rebutjar una moció presentada per Units Podem per exigir que els funcionaris de Justícia coneguin el català. El PP i el PSOE van votar en contra d’aquesta proposta i, per tant, conèixer el català només és un "mèrit" però no una condició indispensable per poder accedir a una plaça pública.

Des d’Units Podem consideren que les llengües cooficials de l’estat espanyol es troben en una "extrema inferioritat". En canvi, des del PP defensen que l’ús de qualsevol de les llengües oficials "està perfectament reconegut per la Llei Orgànica del Poder Judicial".

Els advocats que utilitzin el català als jutjats seran recompensats econòmicament

Tal com vam explicar a principis de gener a Racó Català, l’executiu català ha promogut una nova mesura que ha d’intentar incrementar l’ús de la llengua catalana als jutjats. A partir d’ara, es pagaran 14 euros addicionals a tots aquells advocats d’ofici que decideixin presentar els seus escrits en català.

L'ús del català a la justícia és pràcticament inexistent

Per això, el Consell d'Europa va recomanar a l'executiu espanyol que modifiqués el marc jurídic perquè les autoritats judicials a les comunitats autònomes poguessin fer els procediments en català. El govern espanyol ha fet cas omís d’aquesta recomanació i, abans, el parlament de Madrid ja va votar en contra de modificar la llei orgànica del poder judicial en matèria de drets lingüístics.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.089.444 missatges
  • 214.050 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums