Notícia

La Legió fa apologia de la violència i es refereix al cop d'estat del 36 com a 'moviment salvador d'Espanya'

Ho ha afirmat en un comunicat on justifiquen la presència d'un alcalde del PP en un homenatge al fundador d'aquesta força militar espanyola

"Moviment salvador d'Espanya". Així és com la Legió s'ha referit al cop d'estat feixista de l'any 36. Els responsables d'aquesta declaració han estat els membres de la secció d'Almendralejo, un poble d'Extremadura. La declaracions han tingut lloc en un comunicat on la Legió fa apologia de la violència i justifica la presència de l'alcalde del municipi, del PP, en un homenatge a Millán Astray, fundador d'aquesta força militar i membre de l'exèrcit sublevat. 

El text de l'organització, que en teoria havia de servir per defensar l'assistència del batlle, acaba convertint-se en un ideari feixista amb deixos imperatius. "Per a què es conegui el que va succeir, els legionaris recordem la història", diuen. I segueixen: "Arran d'esclatar el moviment salvador d'Espanya, es va desencadenar la fúria marxista a Almendralejo". 

Els feixistes i 'la gent de bé'

Lluny de complir amb la llei de memòria històrica, la Legió també aprofita aquest comunicat per agrair la col·laboració de l'Ajuntament d'Almendralejo i, sobretot, "de les mils i mils de persones que van venir a l'acte, per cert, persones de bé". 

 

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.239.364 missatges
  • 219.067 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat