Notícia

El PP vol diferenciar el català i el valencià a través d'una llei

La proposta es debatrà durant el ple de la setmana que ve a les Corts valencianes

Segons el PP, el català i el valencià són llengües diferents i així cal plasmar-ho en una llei. Per això, els populars han presentat una proposició no de llei que permeti diferenciar les dues llengües. Aquesta iniciativa es debatrà durant el ple de la setmana que ve a les Corts valencianes.

La portaveu del PP, María José Català, defensa que "l'idioma valencià és l'idioma oficial de la Comunitat Valenciana i és un idioma diferent i autònom de qualsevol altra llengua i concretament del català". En aquest sentit, Català considera que, en algunes ocasions, "s'està posant en dubte la legitimitat com a llengua autòctona del valencià" i afegeix que "aquesta és una qüestió intocable" per a la seva formació.

Alhora, des del Partit Popular expliquen que "s'està posant en dubte la identitat idiomàtica del valencià, el senyal d'identitat més important del poble valencià". I, amb aquestes explicacions, justifiquen la proposta que han presentat a la cambra.

Des de Compromís, el seu portaveu, Fran Ferri, ha criticat la proposició que ha presentat el PP i l'ha acusat de "ressuscitar el fantasma del conflicte lingüístic" per "dividir".


Opina

Configuració
  • Joanot47 1.663 2 936 👍 396
    Gentola espanyolista que no respecta ni la cultura, ni la ciència, ni vol saber res del valencià, vol legislar per acabar de carregar-se la nostra llengua amb teories que només busquen el rèdit polític entre un poble analbabet en la seua pròpia llengua. A aquest conflicte li queden quatre dies, esperem.
    Millor una llei per llevar d'enmig els que amb teories tronades pretenen contradir els científics i les universitats. Que se'n vagen a Masdrid i ens deixen en pau...
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.089.444 missatges
  • 214.050 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums