Notícia

Les catalanes, les universitats més cares de tot l'estat espanyol

La carrera més econòmica costa 1.516 euros i la més cara 2.372 euros

Segons l'últim estudi de l'Observatori del Sistema Universitari, Catalunya té les taxes universitàries més altes de tot l'estat espanyol. La carrera més econòmica costa 1.516 i la més cara 2.372 euros.

L'informe, anomenat "¿Por qué precios tan distintos? Precios y tasas en las universidades públicas en España, curso 2016/17" i presentat aquest dimecres, mostra també que Catalunya té el rècord de tenir la carrera amb el preu més car: medicina. Mentre que cursar aquest grau a Andalusia costa 757 euros l'any, a Catalunya el preu puja a 2.372 euros.

En declaracions recollides per Europa Press, Oriol Arcas, membre de l'OSU, ha afirmat que "la decisió del model amb el preu associat al cost del servei no es reflecteix en els números". Segons Arcas, no s'entén que Catalunya i Galícia apliquin preus diferents si el personal de les universitats cobren el mateix.

Per tal de fer front a aquestes desigualtats en els preus, el govern de la Generalitat compta amb un sistema beques pròpies que no disposa cap altre territori de l'estat espanyol: les beques equitat. No obstant això, actuen com a bonificacions que es tornen després de la matriculació depenent de la renda de l'estudiant.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.284.948 missatges
  • 220.671 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat