Notícia

La selecció espanyola es beneficia de Catalunya per participar en una altra copa del món

El mundial d'esquí de muntanya se celebra a Andorra i hi participaran un total de 13 catalans

Andorra acull aquest cap de setmana la prova inaugural de la Copa del Món d'esquí de muntanya. La selecció espanyola hi participa però 13 dels 16 components de l'equip són catalans.

La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) està reconeguda per la federació internacional (ISMF) però, en cas de coincidència amb la federació espanyola (FEDME), els esquiadors catalans estan obligats a participar dins de la delegació estatal.

"És una situació que clama al cel", explica el seleccionador català, Joan Cardona, en declaracions recollides per la Plataforma Pro Seleccions Catalanes. Cardona també afirma taxativament que "l'equip espanyol, sense Catalunya, no tindria cap opció".

Per la seva banda, el seleccionador català ha volgut deixar els seleccionats al marge de la polèmica. "Només hi ha una solució i l'han de donar els polítics. Els corredors ara per ara han d'acceptar anar amb l'espanyola. Ells s'han de dedicar a córrer i no se'ls pot posar entre l'espasa i la paret", argumenta Cardona.

Els seleccionats catalans a Andorra són: Kilian Jornet, Marc Pinsach, MiguelCaballero i Nil Cardona (sènior masculí); Clàudia Galícia, Marta Garcia i Mireia Miró (sènior femení); Oriol Cardona i Joan Reyné (promesa masculí); Pau Coll (júnior masculí); i Júlia Casanovas (júnior femení), que participaran en la cursa individual de dissabte i en la vertical de diumenge; i Laura Orgué (sènior femení) i Jan Margarit (júnior masculí), que només seran en la cursa vertical.

 

Opina

Configuració
 • Titivil 565 5 👍 263
  I no és bonic això d'ofrenar noves glòries a Espanya?
 • EmulatorQ Usuari sumador 63.304 15 5 👍 18.164
  Que es prepari Espanya per a quan es quedi sense Catalunya... Esportivament també hi perdran.
 • Electrik 503 3 👍 162
  Des de quan Catalunya no és Espanya? Que no m'aclare
 • Pesca_crancs 11.069 8 189 👍 2.048

   No haurien de participar.

   Pero si ho fan, ja saben el que toca. Si a pesar de tot participen i són catalans, a mostrar la seva disconformitat amb el missatge que creguin oportú, amb una bella estelada inclosa en un moment en el que les càmeres no els puguin marginar.

   Potser així els espanyols deixen d'intentar arraconar els nostres esportistes per lluir la "marca ecspaña".

   És la seva vida, pero penso que tenim esportistes d'una certa talla que dirèctament els poden enviar a la merda sense que ningú posi en dubte el seu nivell i la seva professionalitat.
 • anseso 20.954 8 69 👍 3.837
  Tot un clàssic i no faig referència al esdeveniment esportiu en si mateix 
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.237.628 missatges
 • 219.007 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat