Notícia

Nova eina per aprendre català: arriben les parelles lingüístiques virtuals

La Generalitat impulsa el format de les videoconferències per popularitzar el voluntariat per la llengua

Ha nascut una nova eina per aprendre i millorar el català. A partir d'ara, el tradicional 'Voluntariat per la Llengua' també es podrà fer a través de videoconferències. La Generalitat ha impulsat la modalitat virtual d'aquest programa d'aprenentatge lingüístic amb l’objectiu d’estendre el programa a persones que, per la distància geogràfica, no poden coincidir presencialment. "El programa amplia l’oferta i es diversifiquen les vies d’interacció en català entre persones d’arreu del món", expliquen des de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

El mètode de les parelles lingüístiques virtuals
Tal i com funciona el 'Voluntariat per la Llengua' analògic, la versió virtual permet inscriure's com a voluntari, per ajudar una altra persona a practicar la llengua, o com a aprenent, per practicar la llengua. Les dues úniques condicions per participar-hi són: tenir més de 18 anys i comprometre's a trobar-se una hora a la setmana durant, almenys, dos mesos i mig. 

Les converses que s'estableixen entre les parelles lingüístiques són de temàtiques ben diverses, però sempre, expliquen els participants, es donen en un context distès. Amb aquesta nova modalitat virtual, des de l'organització donen la llibertat d'utilitzar el programa de videoconferència que acordi la parella. I, esclar, el dispositiu (mòbil, ordinador o tauleta). 

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.237.635 missatges
  • 219.008 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat