Notícia

Andorra impulsa el català en el sector de la restauració

El Govern es gastarà 16.000 euros en una campanya que durarà uns 30 dies

El departament de Cultura del govern andorrà ha posat en marxa la campanya 'Per començar, en català'. Aquesta proposta neix després que la darrera enquesta impulsada pel ministeri de Cultura mostrés que l'ús del català en el sector de la restauració continuava sent dels més baixos de tots.

En declaracions recollides pel Diari d'Andorra, la ministra Olga Gelabert espera que la campanya serveixi per augmentar "la voluntat de promoure la llengua oficial en la restauració i per complir els drets i deures que emanen de la Llei d'ordenació de la llengua".

Segons Gelabert, però, no només és una qüestió legal sinó que "el català és patrimoni d'identitat del país i un element que cohesiona la població". La ministra de Cultura també ha explicat que "en un país com Andorra el més lògic és que el primer contacte amb el client sigui amb l'idioma oficial, aquest és l'objectiu principal de la campanya".

La iniciativa durarà aproximadament un mes i té un pressupost de 16.000 euros. A partir d'aquest dijous el Govern començarà a repartir entre els establiments uns lots preparats per l'Àrea de Política Lingüística. Els paquets inclouen unes estovalles amb el lema de la campanya "Per començar, en català" i un parell de cartells que els empresaris hauran de penjar en un lloc visible.

Les autoritats andorranes han demanat un esforç als propietaris d'aquest tipus d'establiments. D'aquesta manera, el govern andorrà vol que el català esdevingui predominant en el sector de la restauració, un dels més important del país.

Opina

Configuració
 • Marcos41247 4.141 2 512 👍 2.808
  Nosaltres suant sang per a que empreses etiquetin en català i ells que per diners permeten que no ho facin, sent l'única llengua oficial. Ara que no es queixin si resulta que hi ha sectors que passen d'utilitzar-la. O vas amb totes per la llengua o no, però això del Puta i ramonetisme és cosa de comuns. 

  A veure si aquesta campanya ajuda a millorar la situació, encara que sigui una mica.
 • Picany 7.361 11 291 👍 1.932
  Triguen massa a normalitzar-ho tot en català. 
 • Farao 4.474 5 474 👍 179
  Només vull la independència per poder-los envair.
 • Rigel 63.374 10 6 👍 31.738
  I aquí es veu el gran avantatge de l'oficialitat única: NINGÚ no podrà dur aquesta mesura als tribunals car té com a base l'article 2 de la Constitució (el que estableix l'oficialitat única del català). Si l'espanyol hi fos llengua oficial hi hauria recurs als tribunals contra la mesura, i aquests la derogarien o la desnaturalitzarien tot al·legant discriminació envers una llengua oficial. Per això és tan important que el català sigui l'única llengua oficial de Catalunya.
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.239.549 missatges
 • 219.075 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat