Notícia

Preparen una aplicació per valorar l'ús del català als establiments comercials

Els usuaris seran els encarregats d'avaluar el tracte lingüístic rebut

"Si estàs cansat d'anar a restaurants, bars, comerços... i que no t'atenguin en català, la CatalApp és la teva eina!". Així defineix la Plataforma per la Llengua la seva nova aplicació.

CatalApp permetrà als usuaris registrats valorar més d'1.500.000 de comerços i establiments dels Països Catalans geolocalitzats per l'aplicació. L'eina no només deixarà que els consumidors es queixin d'aquells establiments que incompleixen la normativa, sinó que també podran puntuar amb quin grau d'excel·lència utilitzen el català.

Concretament, l'usuari ho podrà fer mitjançant unes emoticones i puntuant de l'1 al 5 l'atenció oral, escrita i virtual. D'aquesta manera els usuaris que la consultin podran saber quins comerços estan més ben valorats i quins menys.L'ONG del català creu que aquesta estratègia "permetrà millorar la presència de la llengua catalana als establiments comercials i de serveis".

La Catalapp importa els establiments des de GoogleMaps. Si un local no apareix a la aplicació és perquè necessita estar registrat a través d'aquest servei. La CatalApp estarà disponible pròximament per als sistemes operatius Android i IOS, i es podrà descarregar gratuïtament a les plataformes Google Play i AppleStore.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.108.566 missatges
  • 214.654 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums