Notícia

Piqué reapareix per liderar una alternativa espanyolista

L'exministre d'Aznar treballa en la creació d'un 'think tank' per combatre l'independentisme

L'exministre d'Aznar, el català Josep Piqué, ha reaparegut a l'escena política per liderar una alternativa espanyolista. Aquest cop, però, no es tracta d'un partit polític, sinó d'un 'think tank', és a dir, d'un grup de pressió que publicarà estudis sobre indústries, economia, infraestructures amb l'objectiu d'aportar arguments per combatre l'independentisme. Li han posat per nom 'Thinkcat'. 

El també exlíder del Partit Popular de Catalunya engega aquesta iniciativa amb l’ex-ministre socialista Josep Borrell i del catedràtic de dret constitucional i fundador de Ciutadans, Francesc de Carreras. 

Junts es proposen alimentar el discurs unionista des de l'àmbit acadèmic. A finals d'any, en un article publicat a El Mundo, Piqué ja va denunciar la manca d'una força social i política per contrarestar la mobilització sobiranista. "Em sembla poc discutible que, des de govern d’Espanya, i des del partit que el sosté, no hi ha hagut prou política (…). No n’hi ha prou de fer complir la llei. Fa falta arribar a les ments i als sentiments", va advertir en una clara crítica a l'executiu de Rajoy.

"Viuen com si fossin independents"
L'expolític català també reconeixia que, en termes de resposta ciutadana, l'independentisme està per davant de l'unionisme i alertava que hi ha "moltes zones del territori on viuen com si ja fossin independents, perquè la presència de símbols estatals i/o nacionals espanyols és inexistent". Es tracta, diu, de guanyar "la batalla del diàleg". 
 

Opina

Configuració
 • Lo iaio putu 2.128 2 807 👍 1.130
  Uhmmmmm, expresident d'Ercros...

  Doncs per la part que et toca, si vens a salvar Catalunya, doncs au, unes botes, una pala i cap a Ercros de Flix a treure mercuri de l'Ebre.
 • Quid 224 1 👍 291
  L'anexionisme no farà campanya pel no, però això no vol dir que no faci campanya. Des de fa anys que hi ha en marxa l'operació imatge, projectant putrefacció sobre el catalanisme.

  Ara reblaran l'operació imatge amb l'altra cara de la moneda, fer-nos creure que Espanya ens estima i cuida de nostaltres, que anem pel món com gallines sense cap. L'operació diàleg no és més que una ramificació de l'operació diàleg, i això d'ara del Piqué, el Borrell i altres nacionalistes espanyols, tots ben acomodats, és una altra ramificació.

  En qualsevol cas, el sobiranisme ha estat vivint molt ben acostumat, car l'argumentació troglodita del nacionalisme espanyol era molt fàcil de rebatre. Ara caldrà posar-se les piles perquè amollaran les mitges veritats de gent que en tant que catalans enten molt millor la societat catalana. Però a més ho faran amb l'enorme potència dels mitjans de comunicació espanyols, els mateixos que veten qualsevol discurs sobiranista.

  En comptes de barallar-nos entre nosaltres, cal que ens posem a treballar ja, i molt dur, perquè serà dur. La memòria de la gent és curta, i el pa i circ ha fet caure més d'una revolució.

 • Turanga_Leela 25.865 6 44 👍 5.271
  Suposo bé si suposo que el think tank és enviar tancs per suprimir qualsevol intent de desobediència institucional, oi?
 • EmulatorQ Usuari sumador 58.779 14 6 👍 13.823
  Oh, sorpresa: polítics acomodats i sense rellevància munten una capelleta espanyolista per cridar l'atenció i esprémer la menjadora uns anyets més si tenen sort (i pagats amb diners de tots, a més).
 • EmulatorQ Usuari sumador 58.779 14 6 👍 13.823
  No siguis malpensada, dona... No ens enviarien tancs, només bombes des de l'aire.
 • Lesttatt Usuari sumador 35.057 10 18 👍 9.901
  Josep Piqué; Partit Popular  Josep Borrell; PSC i Francesc de Carreras. Ciutadans.

  Tot en ordre. Demostra, un cop més, que les ideologies d'esquerres o de dretes al servei d'espanya representen ser la mateixa mentida l'hora de tractar Catalunya.


  L'enemic, ni aigua. Al traïdor, ni l'aire.

 • ReiDeCasa 1.317 2 👍 1.095
  Un altre txiringuito del CNI, provant a veure si aquest els va millor que els ultims.
 • onofre 7.747 11 277 👍 887
  Torna a la cova, Piqué.
 • Spike 23.313 15 53 👍 2.956


  El seu home a casa nostra...
 • cathalà 21.053 11 66 👍 3.681

  Que vagin ressuscitant mòmies 
 • torraina_infernal 37.465 10 16 👍 22.306
  I Franco què n'opina de tot això?
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.067.581 missatges
 • 213.349 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums