Notícia

Piqué reapareix per liderar una alternativa espanyolista

L'exministre d'Aznar treballa en la creació d'un 'think tank' per combatre l'independentisme

L'exministre d'Aznar, el català Josep Piqué, ha reaparegut a l'escena política per liderar una alternativa espanyolista. Aquest cop, però, no es tracta d'un partit polític, sinó d'un 'think tank', és a dir, d'un grup de pressió que publicarà estudis sobre indústries, economia, infraestructures amb l'objectiu d'aportar arguments per combatre l'independentisme. Li han posat per nom 'Thinkcat'. 

El també exlíder del Partit Popular de Catalunya engega aquesta iniciativa amb l’ex-ministre socialista Josep Borrell i del catedràtic de dret constitucional i fundador de Ciutadans, Francesc de Carreras. 

Junts es proposen alimentar el discurs unionista des de l'àmbit acadèmic. A finals d'any, en un article publicat a El Mundo, Piqué ja va denunciar la manca d'una força social i política per contrarestar la mobilització sobiranista. "Em sembla poc discutible que, des de govern d’Espanya, i des del partit que el sosté, no hi ha hagut prou política (…). No n’hi ha prou de fer complir la llei. Fa falta arribar a les ments i als sentiments", va advertir en una clara crítica a l'executiu de Rajoy.

"Viuen com si fossin independents"
L'expolític català també reconeixia que, en termes de resposta ciutadana, l'independentisme està per davant de l'unionisme i alertava que hi ha "moltes zones del territori on viuen com si ja fossin independents, perquè la presència de símbols estatals i/o nacionals espanyols és inexistent". Es tracta, diu, de guanyar "la batalla del diàleg". 
 

Opina

Configuració
 • Lo iaio putu 1.995 2 836 👍 1.019
  Uhmmmmm, expresident d'Ercros...

  Doncs per la part que et toca, si vens a salvar Catalunya, doncs au, unes botes, una pala i cap a Ercros de Flix a treure mercuri de l'Ebre.
 • Quid 154 👍 197
  L'anexionisme no farà campanya pel no, però això no vol dir que no faci campanya. Des de fa anys que hi ha en marxa l'operació imatge, projectant putrefacció sobre el catalanisme.

  Ara reblaran l'operació imatge amb l'altra cara de la moneda, fer-nos creure que Espanya ens estima i cuida de nostaltres, que anem pel món com gallines sense cap. L'operació diàleg no és més que una ramificació de l'operació diàleg, i això d'ara del Piqué, el Borrell i altres nacionalistes espanyols, tots ben acomodats, és una altra ramificació.

  En qualsevol cas, el sobiranisme ha estat vivint molt ben acostumat, car l'argumentació troglodita del nacionalisme espanyol era molt fàcil de rebatre. Ara caldrà posar-se les piles perquè amollaran les mitges veritats de gent que en tant que catalans enten molt millor la societat catalana. Però a més ho faran amb l'enorme potència dels mitjans de comunicació espanyols, els mateixos que veten qualsevol discurs sobiranista.

  En comptes de barallar-nos entre nosaltres, cal que ens posem a treballar ja, i molt dur, perquè serà dur. La memòria de la gent és curta, i el pa i circ ha fet caure més d'una revolució.

 • Turanga_Leela 24.295 5 44 👍 4.446
  Suposo bé si suposo que el think tank és enviar tancs per suprimir qualsevol intent de desobediència institucional, oi?
 • EmulatorQ Usuari sumador 55.568 14 6 👍 9.841
  Oh, sorpresa: polítics acomodats i sense rellevància munten una capelleta espanyolista per cridar l'atenció i esprémer la menjadora uns anyets més si tenen sort (i pagats amb diners de tots, a més).
 • EmulatorQ Usuari sumador 55.568 14 6 👍 9.841
  No siguis malpensada, dona... No ens enviarien tancs, només bombes des de l'aire.
 • Lesttatt Usuari sumador 32.675 10 21 👍 7.973
  Josep Piqué; Partit Popular  Josep Borrell; PSC i Francesc de Carreras. Ciutadans.

  Tot en ordre. Demostra, un cop més, que les ideologies d'esquerres o de dretes al servei d'espanya representen ser la mateixa mentida l'hora de tractar Catalunya.


  L'enemic, ni aigua. Al traïdor, ni l'aire.

 • ReiDeCasa 793 1 👍 590
  Un altre txiringuito del CNI, provant a veure si aquest els va millor que els ultims.
 • onofre 6.907 10 315 👍 640
  Torna a la cova, Piqué.
 • Spike 23.236 15 51 👍 2.908


  El seu home a casa nostra...
 • cathalà 19.265 10 74 👍 1.423

  Que vagin ressuscitant mòmies 
 • torraina_infernal 34.561 9 16 👍 17.757
  I Franco què n'opina de tot això?
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 8.876.749 missatges
 • 207.054 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums