Notícia

La Fundació Franco, la persistència d'una entitat feixista impensable en altres països europeus

En Marea, l'aliança d'Units Podem a Galícia, instarà el Congrés espanyol a retirar les subvencions que reben aquest tipus d'associacions

Són diferents els casos coneguts a Espanya d'entitats que incompleixen la Llei de memòria històrica. Potser un dels exemples més flagrants és la Fundació Francisco Franco, una entitat que exalta la memòria del dictador i promou activitats per recordar la seva figura. Per això, En Marea, l'aliança d'Units Podem a Galícia, ha decidit moure fitxa. La formació presentarà 3 iniciatives al Congrés de Diputats espanyol per intentar evitar que entitats com aquesta puguin constituir-se i cobrar subvencions. Alhora, reclamen accions penals contra aquelles persones que violen la legislació vigent.

En Marea demana que s'il·legalitzin les associacions que programen actes per exaltar persones o institucions que han comès crims contra "els drets humans i la democràcia". En aquest sentit, afegeixen que "ningú permetria a Alemanya una fundació dedicada a venerar a Hitler, ni a Itàlia la de Mussolini". Per això, consideren que el cas espanyol és "una excepció dins d'Europa".

D'altra banda, En Marea també vol exigir que el govern espanyol detalli les subvencions i ajudes que rep la Fundació Franco i, alhora, volen exigir responsabilitats penals als membres del patronat de l'entitat si participen en activitats que vulneren la legalitat. Un dels exemple que denuncien és l'enviament, fa unes setmanes, d'una carta a prop de 350 alcaldes en la qual demanaven que incompleixin la Llei de memòria històrica.


 

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.089.447 missatges
  • 214.050 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums