Notícia

Una nit de gala per a l’associacionisme cultural català

Les Drassanes Reials de Barcelona han acollit l'entrega de la vint-i-sisena edició dels Premis Ateneus

La d'aquest dimecres ha estat una nit de gala per al món associacionista i cultural català. La Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC) va visibilitzar i reconèixer la tasca de 18 entitats que treballen, dia rere dia, en l’àmbit cultural i comunitari del país. Dues-centes persones van assistir a l'entrega dels Premis Ateneus que va tenir lloc a les Drassanes Reials de Barcelona i que enguany celebra la seva vint-i-sisena edició. Fins a 56 propostes culturals de caire associacionista havien presentat candidatura. 

L'organització, juntament amb la Federació Catalana de Voluntariat Social, va voler premiar el Grup de teatre DsART, dels Lluïsos d’Horta de Barcelona, amb el Premi a la Integració Social. En la categoria “Jove, proposa!”, el certamen va reconèixer la tasca del projectes Fronteres Invisibles, del Foment Martinenc de
Barcelona.


Així mateix, la FAC també va posar en valor les iniciatives Dimarts de diàlegs "Tertúlia del segle XXI”, de l’Ateneu Igualadí de la Classe Obrera, amb el Premi als Mitjans de Comunicació; Trama, de l’Esbart Egarenc del Centre Cultural El Social de Terrassa, amb el Premi a la Creativitat Artística; Deixa'ns una cadira –
Confortable, de l’Associació Cultural Esplai de L’Ametlla de Merola, amb el Premi a la Capacitat d’Innovació; i el Festival Música Viva del Casal Popular de Vilassar de Dalt, amb el Premi al Foment de la Participació.

Quina proposta es va endur el Premi de la Votació Popular?

La gala també va premiar, en col·laboració amb el Diari Ara, l'espectacle audiovisual “Happy!!!” del Cor Vivace del Cercle Catòlic de Gràcia (Barcelona). Precisament aquesta va ser la proposta que més vots es va endur a la pàgina web habilitada pel diari, és a dir, la guanyadora del Premi de la Votació Popular. L’entitat rebrà una subscripció durant un any al rotatiu i una col·lecció de pintures de Ramon Casas.

Vint-i-sis anys posant en valor l'associacionisme cultural 

Des de l'any 1983, la Federació d’Ateneus de Catalunya treballa al servei de les associacions culturals sense ànim de lucre i actualment aglutina més de 170 entitats, algunes d’elles amb gairebé dos segles d’història. "Són objectius principals de la Federació cohesionar, defensar i representar el moviment ateneístic català, així com oferir serveis per fer el dia a dia de les entitats associades més fàcil", expliquen des de l'organització. 

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.749 missatges
  • 221.158 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat