Notícia

La investigació sobre el casos de pederàstia als Maristes, Premi Barnils 2016

Els periodistes Guillem Sánchez, Jesús G. Albalat i Maria Jesús Ibáñez s'enduen el guardó en la segona edició d'aquest certamen

La investigació sobre els presumptes casos d'abusos sexuals als Maristes ha estat la guanyadora del Premi Barnils 2016. Els periodistes d'El Periódico Guillem Sánchez, Jesús G. Albalat i Maria Jesús Ibáñez han recollit el premi, valorat en 700 euros, en la gala que s'ha fet aquest dimarts al vespre a Barcelona. 

El Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB), en la segona edició del certament, ha decidit guardonar aquest treball periodístic perquè va aconseguir destapar diferents casos de pederàstia que, durant anys, van tenir lloc a l'escola religiosa dels Maristes. El jurat del premi ha valorat "la transcendència que ha tingut la investigació dels periodistes tant a nivell social com institucional i l'aposta sostinguda en el temps". Segons el president del GPRB, Ferran Casas, aquest premi serveix per animar als periodistes que treballen o col·laboren als mitjans per seguir "fent periodisme d'investigació". D'altra banda, els jurat ha decidit declarar desert el premi que guardonava obres inèdites per "la baixa rellevància" dels treballs rebuts i, segons Casas, l'entitat mirarà què pot fer perquè aquest premi "sigui una vertadera motivació per practicar el periodisme d'investigació amb rigor, excel·lència i independència".

L'any passat, en la primera edició del Premi Barnils, es va guardonar el reportatge "Els ultres prenen partit", que radiografiava el funcionament dels ultres dels equips de futbol catalans. Un treball elaborat per Sandra Vicente, Gabriel Ubieto i Alba Crespo, 3 estudiants de periodisme. 

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.285.484 missatges
  • 220.691 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat