Notícia

Nou cas de discriminació lingüística a la cua per renovar el DNI

Un ciutadà lleidatà explica a Racó Català que un policia espanyol el va increpar per demanar informació en català

No és una novetat que en les diferents administracions espanyoles es produeixen, cada any, diferents actes de discriminació lingüística per parlar en català. De fet, segons dades de la Plataforma per la Llengua, i que l'entitat va fer públiques a principis d'aquest any, els últims dos anys s'han registrat, almenys, 37 casos a les administracions públiques de l'Estat espanyol. Un fet així va succeir el passat divendres, 18 de novembre, a les oficines de la Policia Nacional a Lleida quan un ciutadà va anar a renovar-se el DNI.

Segons ha explicat la víctima a Racó Català, el policia espanyol va obligar-lo a canviar d'idioma quan ell s'hi va dirigir en català. El ciutadà només va demanar-li informació per poder realitzar un tràmit administratiu però el membre de la Policia espanyola va respondre-li de "males maneres" per no utilitzar el castellà. 
 

Opina

Configuració
 • Tinent 2.740 9 683 👍 701
  Això hauria de ser portada als telenotícies i als diaris. I no ho serà.
 • Toni Montagutí 37.657 8 18 👍 24.679
  I si no n'hi ha més casos és perquè molts catalans, només de veure aquells uniformes, canvien de llengua, intimidats. I no hi ha dret!
 • ReiDeCasa 1.525 3 978 👍 1.329
  A la noticia s´esmenta la Guardia Civil, pero els encarregats de fer el DNI son la policia espanyola, imagino es una errada.  Tambe hagues estat be posar quina es la font d´informacio, un enllaç.

  Sembla algu ho va explicar al RacoCatala pero no diu gaire mes ni cita la conversacio. No dubto de la versio pero ajuda a donar credibilitat a les noticies donar mes detalls i documentar, o citar el dialeg. Al dir que el van obligar a canviar el castella es podia haver posat un exemple del que van dir exactament, i si la persona s´atreveix a donar la cara encara te mes credibilitat que una denuncia anonima. Trobo normal que a TV3 no vulguin treure noticies d´algu anonim per exemple.

  Altra cosa es que si aixo mai li passa a ningu es pot demanar el llibre de reclamacions a la comissaria espanyola, mes que res per a tenir el cas documentat i per molestar, no pas perque vagin ells a canviar res o sancionar ningu.
 • urzulluz 7.188 9 298 👍 1.914
  Vaig anar fa unes 3 setmanes a renovar el DNI aqui i he de dir que se qui ha sigut, és a dir al mostrador hi ha un tio sortit practicament de la postguerra amb uns aires de sobradessa exageradissims que jo només li vaig pregunta una cosa aixi ràpida i li vaig parla en català i ja em mirava mal... He de dir que els agents que fan el DNI parlen tots en català i és nota que són Lleidatans.
 • ReiDeCasa 1.525 3 978 👍 1.329
  La noticia a sigut corretgida ja no hi ha referencia a la Guardia Civil. O poso aqui perque no puc editar el missatge posterior.
 • Estatpropi Usuari sumador 166.773 11 1 👍 28.434
  Fora les forces d'ocupació. Tenia entés que a Barcelona ara aquest tràmit el fan els Mossos.
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.284.991 missatges
 • 220.674 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat