Notícia

Els ateneus catalans reclamen una rebaixa fiscal en cultura

La Federació reclama a l'estat espanyol que deixi de 'gestionar les polítiques culturals de forma unilateral'

Aquest dissabte 12 de novembre l'Ateneo de Mairena del Aljarafe (Sevilla) va acollir el II Fórum Ateneos organitzat per la Federación de Ateneos de Andalucía i la Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC). De la trobada en va sortir un comunicat contundent on les entitats reclamen urgentment una rebaixa fiscal de la cultura.

Des de la FAC avisen que el text és només una declaració d'intencions i que encara no poden concretar el tipus de rebaixa fiscal que demanen. De fet, aquest manifest servirà perquè una Comissió redacti un text final concretant la posició política de les dues Federacions ateneístiques, actualment agermanades.

Segons el responsable de projectes de la FAC, Alfons Tiñena, l'objectiu final "passa per reclamar a l'Estat que deixi de gestionar les polítiques culturals unilateralment" i que "comenci a treballar en xarxa" amb les diferents entitats culturals del país.

El document també fa un repàs de l'actual situació que viu el món cultural al conjunt de l'estat espanyol. Les federacions responsabilitzen d'aquesta involució la crisi econòmica, però sobretot a la inoperància del conjunt dels partits polítics.

Per tal de revertir la situació, les dues federacions ateneístiques proposen cinc accions concretes: garantir l'accés a la cultura com a servei públic essencial i com a motor econòmic, reduir al mínim la càrrega impositiva, afavorir l'activitat de les entitats sense ànim de lucre, reduir la fiscalitat de les inversions culturals i garantir una pensió a aquells jubilats que s'hagin dedicat al sector cultural.

L'acte, que se celebra cada dos anys, va agrupar una setantena de membres de 30 entitats ateneístiques. La trobada també va servir per intercanviar impressions sobre les fortaleses, debilitats i reptes que viu actualment el sector ateneístic. Es van realitzar ponències i tallers formatius on es van abordar estratègies de gestió de recursos i eines comunicatives per a les entitats.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.967 missatges
  • 221.169 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat