Notícia

Microsoft decideix prescindir del català 

La decisió de la companyia té relació amb la marxa de Carles Grau al capdavant de les delegacions dels Països Catalans i Andorra

Microsoft ha suprimit la versió del web que tenia per als Països Catalans. El gegant tecnològic ha decidit prescindir del català i del domini microsoft.cat, és a dir, de la plana des d'on es descarregaven els productes de Microsoft en aquesta llengua. Segons informa el Baròmetre que elabora el WICCAC, la multinacional ha fulminat el català de la llista de llengües -en són gairebé un centenar- que ofereix al seu web. 

Des del WICCAC apunten que la decisió de la companyia té relació directa amb la marxa de Carles Grau de la direcció general de les delegacions de Catalunya, Balears, Comunitat Valenciana i Andorra. Un dels cavalls de batalla d'aquest barceloní va ser la normalització de la llengua en el programari de Microsoft i, segons asseguren fonts del sector en declaracions al mitjà digital ElNacional.cat, "es feia difícil que, sense ell, algú mantingués l'interès per actualitzar la versió catalana de la web". Des que Grau va plegar -trobava que era un "moment de renovació"- aquestes qüestions van passar a gestionar-se directament des de la central de Microsoft Ibèrica a Madrid. 

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.109.621 missatges
  • 214.693 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums