Notícia

Hipercor suprimeix el web en català 

El consumidor catalanoparlant podrà seguir fent la compra online en alemany, anglès o, evidentment, en castellà

El supermercat Hipercor, del grup El Corte Inglés, ha eliminat la versió en català del seu web, segons informa el Baròmetre de l'ús del català a Internet que elabora el WICCAC. La cadena va incorporar-la a mitjans de 2012 i ara l'ha suprimida: Hipercor ja no permet fer la compra online en aquesta llengua. En aquests casos, el codi de consum estableix que els webs dirigits a potencials consumidors catalans han d'aparèixer, com a mínim, en aquesta llengua. Des del WICCAC, però, asseguren que encara que "la venda per Internet està cada vegada més extesa" i "implica una interacció directa amb el comprador", no han vist "que s'apliquin sancions en aquest sentit". 

Dels 42 supermercats que la cadena Hipercor té oberts, cinc estan als Països Catalans: un a Girona, dos a Barcelona, un a València i un darrer a Elx. La resta es troben a l'estat espanyol. Es dóna la paradoxa, però, que a partir d'ara l'usuari catalanoparlant no podrà efectuar la compra online en la seva llengua, però sí que ho podrà fer en alemany, anglès i, evidentment, en castellà.    

Des de la Plataforma per la Llengua, ja fa anys que denuncien que el grup El Corte Inglés "ha fet un retrocés clar, no només en l'ús del català sinó en la vulneració de drets lingüístics inclosos a la llei o en les condicions d'ús dels dominis a Internet".

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.176.514 missatges
  • 216.824 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat