Notícia

Òmnium homenatja Hilari Salvadó, alcalde de Barcelona durant l'etapa republicana

Les territorials de l'entitat a la ciutat promouen un cicle de conferències per donar a conèixer la seva figura

Aquest any se celebra el 50è aniversari de la mort d'Hilari Salvadó, el darrer alcalde republicà de Barcelona. Per commemorar-ho, les deu seus territorials d'Òmnium Cultural a la capital catalana han decidit promoure un cicle de conferències. L'objectiu, segons els organitzadors, és "dignificar la seva figura" i "aprofundir en el coneixement històric dels anys en què va ésser regidor i alcalde de la capital catalana".

El proper dijous, 29 de setembre, arrencarà aquest cicle amb la conferència "Hilari Salvadó, de la Barceloneta a l'alcaldia de Barcelona", que impartirà l'historiador Pau Vinyes. Les xerrades tindran lloc cada dijous, a partir de les 7 de la tarda, i s'allargaran fins  al mes de febrer de 2017. Una llarga llista d'historiadors, politòlegs i filòlegs intentaran retratar les diferents facetes de Salvadó. 

Qui va ser Hilari Salvadó?

Des de ben jove, Salvadó es va implicar en la vida social i cultural de la Barceloneta, el seu barri. També va destacar per la seva dedicació a la Joventut Nacionalista de la Barceloneta, l'Ateneu Republicà Pi i Margall i la Cooperativa La Fraternitat. L'any 1936, quan ocupava l'alcaldia de Barcelona Carles Pi i Sunyer, Salvadó va ser nomenat conseller-regidor de Governació. El 1937, quan Pi i Sunyer va passar a ocupar el càrrec de conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Salvadó va esdevenir alcalde. Va estar al capdavant de la ciutat de Barcelona fins l'any 1939, quan es va haver d'exiliar.
 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.011.064 missatges
  • 211.549 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums