Publicitat

Notícia

Promouen un manifest per reclamar els valors liberals en una Catalunya independent

Prop de 200 personalitats del món empresarial, polític i periodístic ja han donat suport a aquesta iniciativa del Col·lectiu Catalans Lliures

"Ser liberal és, en essència, defensar la llibertat individual, i per això entenem que no es pot obligar als ciutadans a encabir-se de forma perpètua i immutable dins les fronteres d'un Estat Nació forjat al segle XVIII", aquest és un dels objectius que persegueix el manifest que s'ha presentat aquest dimarts a l'Ateneu Barcelonès. El Col·lectiu Catalans Lliures (CCL) ha engegat aquesta campanya per defensar els valors del liberalisme en el marc d'una Catalunya independent. 

"No és un manifest dogmàtic però sí una declaració profundament liberal", ha explicat Èric Herrera, un dels promotors, durant la roda de premsa de presentació. En aquest sentit, Herrera ha assegurat que són un col·lectiu format per "gent transversal" i "apartidista", malgrat que alguns membres formen part d'alguna formació política. És el cas d'un dels impulsors, Toni Florido, també present en la roda de premsa, vinculat al corrent Llibergència del Partit Demòcrata Català. 

Quins valors defensa el manifest?

El dret d'autodeterminació és una de les reclamacions que s'exposa en aquest text. "L'individu ha de poder decidir lliurement en quina comunitat política o administració estatal participar", detalla el manifest. Alhora, consideren que la independència és "l'única oportunitat de superar el model d'un estat històricament autoritari i intervencionista com l'espanyol". 

D'altra banda, el manifest també especifica el posicionament d'aquest col·lectiu pel que fa a diferents aspectes econòmics, democràtics, de drets civils, d'educació o de llibertats individuals. 

Qui ja hi ha donat suport?

Des d'aquest dimarts al matí, tothom que ho desitgi pot sumar-se a aquest iniciativa signant el manifest. Tot i així, diferents personalitats destacades del món empresarial, cultural, polític i periodístic ja hi han donat suport. És el cas del president del Catalan Institute of America, Jordi Graupera; l'expresident d'Òmnium Cultural, Quim Torra; el periodista Toni Aira; o els dirigents del Partit Demòcrata Català, Sílvia Requena i Marc Guerrero


 

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.301.496 missatges
  • 221.314 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat