Notícia

Amb la CUP, l'esquerra independentista a Europa!

amena_31
amena_31

ImatgeLes organitzacions, col·lectius i persones sotasignants volem expressar el nostre suport a la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) com a referent de l’Esquerra Independentista en les pròximes eleccions europees del mes de juny.

L’Esquerra Independentista, per defensar els plantejaments polítics que han de permetre els Països Catalans d’avançar en el camí de la independència nacional i la justícia social, cal que sigui present amb veu pròpia en l’àmbit institucional, sense delegar la seva representativitat i la de les lluites socials en les forces polítiques que pretenen regenerar l’Estat Espanyol. I és que la nostra nació no necessita cap encaix a Espanya o a França. Els Països Catalans necessiten desfer-se d’aquest lligam imposat i assolir la plena independència nacional.

Ens reafirmem en la lluita per la construcció nacional dels Països Catalans, com a realitat social que cal vertebrar sense exclusions de cap mena, garantint la sostenibilitat dels ecosistemes, amb un model de relacions humanes, econòmiques i territorials equilibrades i que afavoreixin l’impuls de la llengua i la cultura catalanes.

L’alliberament dels Països Catalans s’emmarca en el context europeu, on ara per ara no podem expressar-nos ni decidir el nostre futur col·lectiu, perquè els interessos econòmics capitalistes i dels estats controlen tots els ressorts del poder.

En l’actual procés de redacció d’una Constitució Europea que, tal i com ha estat plantejada, suposarà una nova agressió a les llibertats nacionals i als drets lingüístics i polítics del nostre poble en el marc del reforçament d’una Europa militarista dels estats i el capital, considerem indispensable que el poble català manifesti amb fermesa i claredat el seu NO més rotund.

I novament, tan sols des de l’Esquerra Independentista podrem combatre sense embuts aquest projecte de Constitució Europea, alhora que renovem el nostre compromís amb la construcció d’una Europa social al servei de les treballadores i treballadors, una Europa dels pobles lliures construïda sota el principi democràtic del Dret d’Autodeterminació i el respecte a la pluralitat, una Europa compromesa amb la pau, la solidaritat i la cooperació internacional.

Entenem que la campanya de les eleccions europees del 2004 ha de servir tant per internacionalitzar el fet català, com per fer arribar els nostres posicionaments polítics, i el projecte de les Candidatures d’Unitat Popular (CUP), a cada racó dels Països Catalans, reforçant així tant la lluita municipal, com el conjunt de l’Esquerra Independentista.

Per això fem una crida, tant a totes les persones compromeses en el projecte de construcció d’una societat catalana plenament lliure, sobirana i socialista, com al conjunt del poble català, a donar el seu vot i el seu suport a la CUP en les pròximes eleccions europees.

Notícies relacionades:
- L'esquerra independentista concorrerà a les eleccions europees sota la sigla CUP


Opina

Configuració
 • Vilella 336 15
  D'acord, doncs concorreu-hi però no foteu tant la pallissa!

  • A veure si ho entenc, esteu dient que ERC estan a favor de la constitució Europea?. Però si encara no s'ha redactat!.No hauríeu d'esperar a veure què hi diu i quin paper exigeix ERC que jugui Catalunya?   Ja em perdonareu, però sembleu els de la vida de Bryan, tots barallant-vos per veure qui és més independentista.   Aloja, em fa l'efecte que la diferència entre ERC i les CUP és bàsicament la lluita armada (o mètodes de lluita)...També els 4 tòpics que ERC és un partit burgès, etc...   Si comencem a barallar-nos entre nosaltres, em sembla que se'ns menjaran vius. Perfecte que un grup "radical" ocupi un espai polític, però és que sí tenim en compte l'espai nacionalista (CIU i ERC) ERC ja fa aquest paper...   Segurament les CUP tindran força vots, la majoria d'Euskadi, on els votants de Batasuna s'hi troben identificats...   I allò que ERC es regionalista, no em feu riure, és l'únic partit que tot i no tenir representació s'hi gasta la cara i els diners , sobretot a Balears.

 • Aloja 15.883 16 117 👍 121
  Puc saber què té aquest grup de diferent d'ERC com per què a la gent se li caigui tant la baba?  Els idealitzeu com si tot el que fessin estiguès bé, quan està clar que paral·lelament a QUALSEVOL altre partit quan més creixin més la cagaran. Llavors us decebereu i recolzareu un altre partit?  No existeix cap partit panacea.

  • Escolteu, per què no deixeu tranquils la gent que simpatitza amb la CUP? O és que teniu por? O és que no teniu res més a fer que emprenyar els demés?   Proposo una cosa: l'endemà de les eleccions, si la CUP fa el ridícul, llavors podreu dir tot allò que vulgueu, però mentrestant deixeu fer, home!, i feu la vostra campanya que prou feina teniu.   El mateix deieu quan les municipals i vau callar com guilles quan la CUP va entrar a Vilafranca i Valls i va superar els 1.000 vots a Manresa i Mataró. Doncs preneu-ne nota...   Salut i CUP!   David

   Barcelona

   • thanatos 7.455 15 288 👍 194
    Una cosa que agrada de les CUP es que diuen el mateix abans i després de les eleccions

    Cosa que molt poca gent fa......

   • Aloja 15.883 16 117 👍 121
    Por de què? No m'he casat amb cap partit, per tant me la refot si l'independentisme el lidera ERC o les CUP. No sóc tan sectària com d'altres.    El que m'emprenya és que aquesta idealització d'un grup deguda principalment al fet que és massa petit com per haver-la cagat encara pugui partir el vot indendentista i restar-li representació parlamentària.    Una observació: no m'has respost. Encara no sé per què són millors.

   • __3122__ 1.417 15
    ...l'endema de les eleccions si la CUP fa el ridícul...

    Com podem saber si ha fet el ridicul o no? Posseu un numero de votants

    • xavi2010 7.237 15 295 👍 1.658
     EA,BNG, ERC,etc.. tenen molts problemes per tenir una mínima representació digna al parlament europeu davant els macro grups parlamentaris del partit popular o el socialista amb milions de ciutadans europeus al seu darrere i uns interessos antagònics als de les nacions sense estat. Ara surten les CUP que em sembla que juga un paper necessari a nivell municipal, però que a nivell europeu només farà que treure molts i molts vots a ERC i com a conseqüència IMPEDIR LA DEFENSA D’UNS OBJECTIUS POLÍTICS QUE ELLS MATEIXOS COMPARTEIXEN, QUINA CONTRADICCIÓ!

    • jo diria q treurem uns 15.000 vots

 • Lamentable l'espectacle que doneu. Algu em pot dir el projecte de les CUP a Europa? Si no us veu presentar a les nacionals, que coi hi feu a les europees?

  Ara es un moment molt important ja que com be dieu es redactarà la constitució europea. Doncs bé, ara més que mai es quan no pinteu res!! Si comencem a crear partits com a llonganisses, no tindrem gens de força per negociar la constitució? O us penseu que les CUP aniran a negociar la constitució?

  Si esteu en contra de la Constitució feu una campanya en contra d'aquesta i acabeu-la amb una sardinada si voleu, però no feu infantilades que la gent no es mama el dit.

  En fi, malgrat que pugui simpatitzar amb vosaltres, espero que a les europees no tregueu masses vots, perque seran vots robats a candidatures com l'ALE que aglutina els nacionalismes d'europa i no els divideix!  Salut i independencia  PD: Si sou tant revolucionaris, que foteu presentant-vos a unes europees? Quina poca coherencia, o potser li podriem dir ganes de protagonisme

  • La veritat és q la majoria dels comentaris d'aci tenen molta mala folla, per no dir q em fan fastic. Estic fart de penya q diu q no es dividisca el vot independentista. Q trobarieu vosaltres si la gent de CiU us diguera q no dividireu el vot nacionalista, i q per favor plegareu i no es presentara ERC a les eleccions?   Per favor, la gent q defensa q la CUP no es presente per a no dividir el vot. Podrieu dir-me q li contestarieu a un pujolista q us demanara q no us presentareu per a no dividir el vot catalanista??? ("no feu infantilades que la gent no es mama el dit" INCREIBLE).

   Potser li contestarieu q per a vosaltres CiU no es prou catalanista? Aleshores vosaltres mateixos us esteu contestant respecte a la CUP.   Per als q pregunten "Q fa la CUP a Europa?", alla va una mes categorica imposible. Les CUP son l'unic partit q defensa el NO a la constitucio Europea. No sé els altres partits de l'ALE, pero ERC no s'ha posicionat a favor del NO. Doncs bé, per a q ho sapigueu, LA CONSTITUCIO EUROPEA NEGARA EXPLICITAMENT EL DRET D'AUTODETERMINACIO DELS POBLES.

   Pq ERC no la rebutxa???   Eixe es un dels meus motius per votar CUP!   Salut, independéncia, i socialisme. O el q es el mateix, Salut i CUP!

   • hool 559 14
    A mi m fa gracia, els k diuen k treuran vots les CUPS a ERC, desde kuant els votants d'ERC son propietat d'ERC? Si hi ha un projecte millor es normal k molta gent vagi cap akell aixi de clar, x tant parlar k divideix l'independentisme, es com dir pobres votants akell k voten les CUPS son uns enganyats.    Acies a10 encara hi ha llibertat x votar el k et roti xD    SALUT I CUP!!

    • Aloja 15.883 16 117 👍 121
     Per què és millor?     És que ningú m'ho pensa respondre?

     • hool 559 14
      La veritat no krek k a tu et tinguem k argumentar si es millor o pitjor la CUP, ia seria la ostia k et tinguesim k donar explicacions xq votem a la CUP, si votem la cup es x motius k kadascu t, i no ets ningu x dir si son valdis o no.

      SALUT I CUP

     • Txedos 3.801 15 543
      Aloja : et demano que facis un esforç i et llegeixis el projecte de Constitució Europea ( .http://european-convention.eu.int/docs/Treaty/cv00850.es03.pdf). En acabat em dius si, com a independentista, és un projecte acceptable o no.      ERC calla, i encara no sé perquè (o potser sí que ho sé). Aquesta constitució és inacceptable fins i tot per a un projecte polític que es defineixi, no ja com a independetista sinó tan sols com a "nacionalista" i fins i tot encara que sigui de dretes. Tens documents que en parlen a les webs d'Endavant i de l'MDT, si vols.      El "vot independentista" serà aquell que digui NO a aquest projecte o a qualsevol altre que ens negui com a poble i que no ens reconegui el dret d'autodeterminació, com els nous estatutets que estan a punt a punt de caure.      salutacions !

      • xavi2010 7.237 15 295 👍 1.658
       JA N’HI HA PROU DE BLA, BLA, BLA. PARLEM DE XIFRES D’UNA VEGADA:

       1.- El Parlament Europeu en la 5ª legislatura (1999-2004) hi ha 60 diputats espanyols.

       - 23 en el Grup Parlamentari del Partido Socialista Europeo.

       - 27 en el Grup del Partido Popular Europeo (Demócrata-Cristianos) y Demócratas Europeos.

       - 4 en el Grup Confederal de la Izquierda Unitaria Europea/Izquierda Verde Nórdica.

       - 1 en el Grupo del Partido Europeo de los Liberales, Demócratas y Reformistas

       - 4 en el Grupo de los Verdes/Alianza Libre Europea (PNB, BNG, ERC, PA)

       - 1 no inscrit a cap grup (Koldo GOROSTIAGA -Euskal Herritarrok- )

       2.- Els resultats a Catalunya les ultimes eleccions europees van ser:

       PSC-PSOE PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA 997.311 34,64%

       CIU CONVERGENCIA I UNIO 843.021 29,28%

       PP PARTIDO POPULAR 486.471 16,9%

       ERC-EV ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA - ELS VERDS 174.374 6,06%

       IPC-VERDES INICIATIVA PER CATALUNYA - VERDS (ESQ. POBLES) 156.471 5,43%

       EUIA ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA 58.977 2,05%       2.- Només hi ha un diputat independentista, el rossellonès M. Miquel MAYOL i RAYNAL, d’ERC. Per aconseguir aquest diputat va rebre 174.374 vots, 6.06%.

       3.- A Catalunya van votar altres partits independentistes:       EH EUSKAL HERRITARROK 17.607 0,61%

       INDEP PARTIT PER LA INDEPENDENCIA 11.754 0,41%

       BNG BLOQUE NACIONALISTA GALEGO 3.530 0,12%       On van anar aquests vots? O sabeu? No cal ser gaire intel.ligent.

       Partits com CIU,ERC tenen garantida la seva representació per tant la tria entre un o altre depèn de les prioritats de cadascú. Però les CUP poden entrar en aquest grup de tria? Tenen garantit un parlamentari? Jo crec que no, només serveix per llençar vots nacionalistes, com va passar fa 4 anys. Anem jugant a llençar milers de vots independentistes en un a etapa tant important per Catalunya com serà l’aprovació de la Constitució Europea. Poc diputats nacionalistes que hi ha entre aquests 60 i a sobre encara intentem dividir més el vot.      • Aloja 15.883 16 117 👍 121
       No només hi està en contra ERC dels punts contraris a Catalunya de la constitució europea, sinó que fins i tot hi està en contra CiU. Només en Pujol va dir que segons en quines condicions hi votaria a favor.       No sé jo en favor de quins favors obscurs hauria d'estar a favor dels punts en els que no hi està d'acord.

       • Txedos 3.801 15 543
        El problema precisament és que amb aquests punts inclosos (que són un escàndol) no n'hi ha prou per rebutjar-la clarament i públicament, es veu. Quina llàstima !

       • ERC no está a favor de la constitucio europea?

        Podries passar-me una referencia on defense el NO sense tibiesses?

        En quant a entrar o no entrar diputat, aço es tracta de mesurar la força electoral q pot tindre la CUP, més de d'entrar (de moment).        Salut i CUP.

       • xmetralla 5.968 17 354 👍 58
        Bé a veure, aquí s'ha dit una llista de bajanades que déu ni do. Si al racó hi surten notícies de les CUP deu ser perquè estan a la llista d'enviament de comunicats i notícies interns de les CUP, en comptes de EL PAÍS o EL MUNDO, per posar un exemple. La decisió de publicar o no les notícies ja és una qüestió dels administradors. De totes maneres jo he vist notícies d'erc, jerc i ciu al racó, per tant no us hauria de fer tanta "ràbia" veure-hi notícies d'altres formacions que no són la vostra

        Aloja, ningú ha dit que les CUP siguin millors que erc. Això t'ho has tret tu de la màniga. Només s'ha dit que qui vulgui negar les diferències vol negar les evidències. I que erc té uns principis força semblants als de les CUP és una cosa innegable, però les paraules no ho són tot a la vida. I els fets demostren que erc no compleix (molts cops) les seves paraules (l'exemple més clar n'és l'especulació).

        VLT, aquest manifest s'ha enviat, s'està enviant i s'enviarà a totes les organitzacions de l'esquerra independentista que es coneixen perquè s'hi adhereixin, per això no surten els sotasignants.

        Per cert, per aquí s'ha dit que ERC esta en contra i que CiU també. Escolteu companys, si hi estan en contra, perquè uns diuen que promouran el SI (CiU) i uns altres no diuen res (ERC)? A això jo li dic fugir d'estudi!

        Anònim, preguntes quin és el projecte de les CUP a Europa. Doncs bé en aquests moments hi ha una comissió treballant en un programa que en breu podràs descarregar-te de la web. En qualsevol cas el punt principal del projecte és el NO a AQUESTA constitució europea, que no vol dir no a totes les que es puguin fer en un futur. Dius que fem una campanya però que no ens presentem. Escolta mestre, nosaltres no sóm la dona de fer feines. I ens presentem perquè SÓM ELS ÚNICS QUE REBUTGEM UNA CONSTITUCIÓ QUE NO ENS RECONEIX COM A POBLE (I NO EM CANSARÉ DE REPETIR LA VERITAT). Dius que robarem vots a l'ALE. Nosaltres no "robarem" vots a ningú. Però tu què t'has cregut mestre?!!! No tens dret a dir això! L'independentisme no està en mans de ningú! En qualsevol cas seran els votants que si ho creuen convenient podran votar una formació que ells pensin que s0ajusta més a les seues idees! No hi ha dret que algú tingui la cara de dir que robarem!

        Per últim només dir que de les 4 organitzacions més reconegudes de l'EI, només endavant inicialment es va posicionar en contra, encara que gran part de la seua militància, sobretot al País Valencià, s'hi ha mostrat a favor.        Salut i CUP!

        • Aloja 15.883 16 117 👍 121
         >Aloja, ningú ha dit que les CUP siguin millors que erc. Això t'ho has tret tu de la màniga.         Fals, només cal que llegeixis els fòrums. dóna la sensació que els d'ERC són espanyolistes al costat de les CUP.         >Només s'ha dit que qui vulgui negar les diferències vol negar les evidències.         Però és que demanant explicacions sobre que tenen de millor (o diferent i/o preferible per als votants que els segueixes, si prefereixes altres termes) l'únic que m'han dit (¡per fi!) és la seva posició sobre la constitució europea. I la veritat és que em sembla que es falta a la veritat quan se cita aquest tema.         >I que erc té uns principis força semblants als de les CUP és una cosa innegable, però les paraules no ho són tot a la vida. I els fets demostren que erc no compleix (molts cops) les seves paraules (l'exemple més clar n'és l'especulació).         Amb això retorno al que he dit abans. Esteu enfocant a les CUP com aun partit panacea. És facilíssim proposar moltíssimes coses quan quasi no es governa. Però quan més grans són els partits més coses s'incompleixen i es contradiuen només per salvar la pell. I això pasa amb TOTS els partits. Els humans som així, què hi farem. Per això em sembla ridícul aquest pensament de "aquells ens han fallat en tals assumptes i aquells altres ens ho arreglaran tot" per què el trobo infantil (amb tots els respectes que em mereixeu, però així ho veig jo).

      • Només dir-te que ERc no calla sinó que des del primer moment s'ha posicionat en contra de la Constitució Europea. Abans de fer segons quines afirmacions més val estar ben informat.

 • Quines són les organitzacions de l'EI que realment donen suports a les CUP?  • revoltadigital 15.776 16 118 👍 53
   Doncs a les CUP els donen suport: Maulets, PSAN, MDT i Endavant. Que així ho van manifestar a l´assemblea general anterior a les municipals (i no crec q res hagi canviat)

  • En primer lloc dir que com a valencià i militant de Maulets i la CEPC m'agradaria dir-li a totes aquelles veus que provenen del Principat i que pregunten perquè hem de donar suport a la CUP que, en el meu cas (i en el de molta gent del País Valencià i les Illes) una de les raons principals és el centralisme d'ERC: Catalunya no acaba a l'Ebre i els Pirineus. Aquí totes les persones a ERC que parlen ens conten historietes de la seua vida Principatina, mentre que per altra banda, eliminen de la seua concepció de territori la gran majoria d'aquest. Doncs bé, la CUP té com a referent territorial i per tant nacional els Països Catalans de Salses a Guardamar i Fraga a Maó. De la mateixa manera que no vote al BNV per regionalistes valencians, tampoc ho faré mai a ERC per regionalistes principatins (sinó perquè es canvien el nom per a presentar-se al PV?).

   Per altra banda, com a persona d'esquerres pense que en el tema de la constitució europea no es poden tenir contemplacions de cap tipus i no hi ha res a negociar: EL CAPITALISME NO ES REFORMA, ES DESTRUEIX! O és que algú pensa que ERC actualment defensa els interessos dels i les treballadores dels Països Catalans? Com, fent reunions (com fa el Carod) amb empresaris abans de les eleccions? Anant a Madrid a entrevistar-se amb el rei espanyol? Donant suport a l'envestidura de Zapatero? Demanant reformes de l'estatut espanyol d'autonomia per al Principat? No, així ni es defensa al nostre país ni a la seua classe treballadora. Així l'única cosa que es fa és vendre'ns encara més del que ho estem als estats capitalistes i imperialistes que ens ocupen des de fa més de 300 anys.

   Molts/es de vosaltres segurament direu que el que acabe de dir és el típic discurs de l'esquerra independentista, però a mi em sembla que qualsevol persona amb dos dits de front serà capaç de veure en ell més d'un perquè hem de votar a la CUP.   EL COMBAT MAULET CONTINUA!

   AMUNT LA CUP!

   • Amic Maulet, en primer lloc et desitj a tu i a tots els companys de candidatura molta sort en el projecte i en les eleccions. Només us vull fer dos apunts:

    -1) ERC és ben nacional de Salses(de quin partit és la seva batllessa?) a Guardamar i de Fraga a Maó. I com a prova d'això, una més, el cap de llista d'ERC a les europees serà un eivissenc, Bernat Joan i Marí (ex-president d'ERC a les Illes, sociolingüista, escriptor i independentista de tot Catalunya de tota la vida). Ben segur que no té res a envejar al candidat que presentareu vosaltres.

    -2) Gairebé ningú no sap que la CUP es presenti. Aquest passat cap de setmana he fet un poc de sondeig (a Palma) entre amics i coneguts (independentistes) d'això de la candidatura CUP europea i ningú no en sabia res. Només dues persones de les més de quinze a qui ho vaig comentar n'estaven mig assabentats.    Salut i coratge companys!

    • Company, que l'alcaldessa de Salses abandonara pel Partit Socialdemòcrata Francès i es ficarà a ERC no vol dir que ERC en el seu dia a dia com a partit polític siga representatiu de tota la nació catalana: la representació es guanya treballant les comarques i els nostres carrers i no aconseguint que transfugues d'altres partits es passen al teu. Representatiu dels Països Catalans és la CEPC que treballa a totes les universitats i d'igual manera representatiu és Maulets que té assemblees de nord a sud i d'est a oest (no cal que aquí es comence a dir que en tal lloc no i gilipollades d'aquestes perquè estic generalitzant). T'assegure que al meu poble, Novelda, la gent que fins ara votava a ERC perquè no hi havia res més ara ho faran a la CUP. Aquí fem la feina Maulets i aquest és el referent independentista que la gent té. ERC és tant simple com que no existeix ni al meu poble ni a la resta de la comarca. Tinc amics d'ERPV a Crevillent (baix vinalopó) i alguna ànima en pena d'Alacant, però aquí s'acaba tot. Esperem que a partir d'ara la gent agafe a la CUP com a representant de l'EI en les institucions i mai més cap independentista haja de veure's obligat a votar opcions que no li agraden com ERC, BNV o PSM's.

     Pel que fa al tema de la política d'esquerres no m'has comentat res i m'agradaria que algun militant, simpatitzant o votant convençut d'ERC defersara la política socialdemocrata-liberal d'aquest partit autoanomenat d'esquerres. Els i les treballadores dels Països Catalans poden confiar realment en ERC per a que defense els seus interessos com a classe explotada i dominada. No penseu que la CUP si que ens pot servir per lluitar per un futur socialista on tothom siga igual, on no hagen ni rics ni pobres? Els partits socialdemocràtes (catalans, espanyols o francesos) no són més que part del problema, allarguen l'angoixa del Capitalisme i perpetuen en el temps l'estat de coses en que vivim actualment.     EL COMBAT MAULET CONTINUA!

     AMUNT LA CUP!

     • Quan hagin acabat les eleccions europees, tots aquest que defensen el vot a les CUP que surtin i ens expliquin que han aconseguit. Tot això dels PPCC, del socialisme, etc... tinguem una mica de seny i toqueu de peus a terra. Les CUP a nivell europeu és un partit tant important com el Partido Humanista, la Confedeación de Organizaciones Feministas o la Unión Centrista, encara que ens toqui els collons admetreu.

      Posem el cas hipotètic que les CUP treuen 15.000 vots gràcies a persones que creuen que és l’únic partit que manté un posicionament en contra de la Constitució Europea. Vosaltres creieu que algú es farà reso?, servirà d’alguna cosa?, arribarà aquest missatge a la societat civil? als mitjans de comunicació? creieu que un partit polític d’un territori percebut a nivell europeu com a regional, sense representació en el seu parlament, tindrà algun tipus d’importància? Ja sabeu que el partit del Canabis va treure més vots a les estatals que les que pot treure les CUP a les europees?, ai ai ai quines ganes de llençar vots a les escombraries. Els del PP i els del PSOE no tenen aquests problemes existencials i trauran milions de vots i nosaltres discutim-nos i dividim el vot per matisos de programa, si senyor això si és fer país.      QUINA PENA !      • thanatos 7.455 15 288 👍 194
       LLavors ERPV no s'ha de presentar ja que treu menys vots que el partit del cannabis?

       O el que s'aplica a la CUP no ho apliqueu a ERPV?

       salut i CUP!!!

      • xmetralla 5.968 17 354 👍 58
       Ah però, servirà d'alguna cosa que erc tregui 1, 2, 3 o 4 diputats a europa?

       • Que partits com ERPV, CUP es presentin és del tot respectable. Res a dir del pluralisme polític. Ara be, de que collons serveix votar-los en unes eleccions europees. Que no heu llegit les dades de les últimes eleccions europees a l’escrit que hi ha del raconaire xavi2010.        Per cert Xmetralla dius si serviria d’alguna cosa 1,2,3 ... diputats d’ERC al Parlament Europeu. I de que collons serveix 5.000, 10.000 de les CUP sense obtenció de representació.        Prefereixes que no existeixi independentisme català al Parlament Europeu? Prefereixes un parlament bicolor del Partit Popular Europeu i del Socialista?        ERC ha fet molta feina des del seu únic diputat a Europa. Ves a una hemeroteca de la diputació i llegeix els últims números del diari d’ERC, Esquerra Nacional, i veuràs tota la feina que ERC fa i ha fet.        • xmetralla 5.968 17 354 👍 58
         El parlament europeu no serveix per res. Almenys de moment.

         • xmetralla 5.968 17 354 👍 58
          Ah per cert! He entrat a la web internacional d'erc, a la secció d'europa i no diu res de la constitució. Si tant en contra hi estan perquè no en parlen? Caganers.

          • El secretari de Política Internacional d'ERC, Jesús Maestro, ha dit avui, després de la presentació al Parlament Europeu de l'avantprojecte de Constitució Europea, que "tal com està el projecte la votació positiva en el referèndum és impossible per al nostre partit". Tot i reconèixer que existeixen avenços importants en aquest text, com la constitucionalització de la Carta de Drets Fonamentals, considera que "ens aboca novament de manera indefinida a una inexistència com a país i a la impossibilitat de defensar els drets dels nostres ciutadans de manera directa, a no ser que hi hagi una graciosa concessió per part del Govern espanyol".

           Així mateix, considera que el no reconeixement explícit de l'autonomia política de regions i municipis "ens situa en posició de clara inferioritat fins i tot davant les associacions privades".           [03/set]          • Aloja 15.883 16 117 👍 121
           Doncs jo he anat a la web de les CUP i no veig que parlin de l'ablació del clitorís, de manera que hi deuen estar a favor.           A part de lleig, és patètic el maniqueisme d'alguns.

         • IGNORANT, COM POT DIR QUE EL PARLAMENT EUROPEU NO SERVEIX PER A RES. EM PENSAVA QUE LA GENT QUE PARTICIPAVA EN AQUESTA WEB TENIA UNS MÍNIMS

          HI HA MILERS DE COSES AL TEU VOLTANT LEGISLADES PER LA UE

       • Aloja 15.883 16 117 👍 121
        sí, és clar, quina pregunta. Sobretot presentant-se com es presenta amb la 4a força europea en escons, amb un pensament força coincident.

        • CAGANERS         CAGANERS         CAGANERS

         • A mi el què em fot pena és que ERC (Carod Rovira) hagi anat a veure el rei d'Espanya!!!!.

          Quina colla de monàrquics.

          No hi ha cap obligació d'anar-hi, però ells vinga!!! a llepar el cul als espanyols!!!!

          • Aloja 15.883 16 117 👍 121
           Un altre comentari imbècil (deixa ja l'anoninimat que canta molt que ets el mateix que carrega a tort i a dret contra ERC sense motius i com un desesperat). I com que és "Esquerra" no es pot parlar amb els de dretes? I com que és "de Catalunya" no pot parlar amb els de Madrid?           Com va dir en Carod, la visita va ser en concòrdia i ni el rei es va tornar republicà ni ERC monàrquica.           Ja ho té això la democràcia, que gent amb idees ben diferents es reuneixen a parlar.

          • T'equivoques!!! no havia intervingut al fòrum fins ara.

           Però, no tinc cap dubte que ERC ha caigut (com ja pensava) completament a l'aspiral hipanopolític com CIU fa anys que fa. El joc de la "puta i la Ramoneta".

           És deplorable!!. Si ERC que diu ser independentista mostra completa submissió a la corona espanyola (monàquica)... UF!!!!

           Ho sento si a algú l'he ofès, no és la meva intenció.

           Però ho havia de dir...

     • viletà 178 14
      Mira, dir que maulets es representatiu dels Paísos Catalans i ERC no no t'hocreus ni tu. A Les Balears i Pitiüses Maulets té (sent generosos) 7 o 8 militants, tots a Palma. ERC i JERC tenen presència a totes les illes, i a les principals poblacions de cadascuna d'elles, i també a moltes de petites. No es tracta que Maulets no tengui presència a aquest poble o a aquell altre, es que la seva presència es limita a 7 o 8 persones a Palma. No facis riure amb que Maulets es representatiu de Països Catalans pq no t'ho creus ni tu. Vine per Mallorca un dia d'aquest i ho veuras. Salut!!!!

 • El millor seria deixar de discutir qui és més català, més independentista o més d'esquerres i lluitar, cadascú des del seu àmbit o organització, per una Catalunya Lliure, deixant-nos de barallar per això d'una vegada. És igual si es vota a la cup o erc, allò capdal és que els/les votants independentistes votem un partit independentista català i que us deixeu d'una vegada de fer el borinot votant a HB o EH. Ells no són internacionalistes , pels abertzales allò més important és Euskalherria i ben fet que fan i passen de nosaltres. A veure si d'una vegada ens desfem d'aquest infantilisme de mirar a EuskalHerria com el germà gran o el cosí que admirem i el comencem a mirar d'igual a igual.

  Salut.

  • Ramonet 9 15
   Reunir-se amb el rei? No és que m'entusiasmi, però el mateix Jon Idigoras va fer el mateix fa molts anys i no es va ensorrar el món.

   Per cert, m'ho passo molt bé llegint aquest fòrum. Trobo que no aporta res, però m'hi estic enganxant a mirar-lo cada dos per tres.

   • Aloja, m'havia callat de dir-t'ho, pero ja q parles de comentaris imbecils, el mes imbecil dels 50 q 's'han fet aci l'has fet tu dient si el PSAN havia comdemnat o no els atemptats de Madrid. Em fa(s) fastic.    I potser Idigoras va anar fa molts anys a vore el rei, pero sera fa MOLTS, pq jo no recorde en moltissim temps vore a cap representant abertzale junt al rei. Cap en molts anys. I el món no s'ensorra tampoc ara, si et poses aixi.

    • Acaba de dir que "ERC mai ha sigut socialista... i que amb els marxistes sempre hem tingut bastanta mala relació" a RAC1

    • Aloja 15.883 16 117 👍 121
     De Madrid? Qui ha dit res de Madrid?     Jo no poso catagories entre condemnes a atemptats terroristes en una democràcia depenent del grup terrorista que les efectua.     Informa't una mica sobre la història d'aquest partit i sobre a qui donaven suport.     I no m'insultis sobre coses que no he dit, sisplau.

 • PaLesTinU 237 17
  Les CUP no pretenen obtenir cap mena de representació, és evident. Simplement afirmar el seu NO rotund a la constitució europea amb la intenció que això arribi mínimament a la gent i valorar el potencial de votants d´arreu dels PPCC, que per primera vegada ho podrem fer. I a qui li piqui que es rasqui!  (a vegades penso que en aquest fòrum entra la poli amb ganes de confrontar... tan de bo només siguin rabiosos provocadors)

 • A les europees de l'any 1989 quan es va presentar Catalunya Lliure no vaig poder votar-los puix encara em faltaven alguns mesos per fer els 18. Ara podré fer-ho per la CUP però només o faré si durant el discurs electoral fan un discurs patriòtic digne al qual han renuniat ara tant maulets (abans autodefinits les juventuts del Front Patriòtic) com en menor mesura el PSAN.

 • daga 105 15
  He llegit en un parell de missatges que us fixeu com a objectiu aconseguir 15000 vots als Paisos Catalans. Sincerament ho trobo poc ambicios. Comptant que Batasuna va treure 17000 vots al nostres pais fa 4 anys, la CUP hauria de tenir com a fita els 25000 vots per considerar-ho un resultat prometedor.  Per cert, jo no votare la CUP perque malgrat que a vegades no m'acabo de senir comode amb la linia massa socialdemocrata de ERC encara m'agrada menys la nebulosa comunistoide de la CUP. Potser un dia els acabare votant si es fan un partit mes madur i son democrates radicals enlloc de radicals i prou.l

  • xmetralla 5.968 17 354 👍 58
   Per cert, el que es sorprèn perquè dic que el parlament europeu no serveix per res, en comptes de sorprendre's tant, que m'expliqui quin del grans passos ha decidit. Tot ho fan els estats, inclosa la legislació company! Aloja, continuo pensat que això de millors t'ho has tret tu de la màniga, al fi i al cap no m'has donat cap motiu ni prova per fer-me creure el contrari. A aquest en Daga (Potser un dia els acabare votant si es fan un partit mes madur i son democrates radicals enlloc de radicals i prou) entenc que ens ha dit que no sóm demòcrates. Molt bé noi! Ja pots presentar una demanda d'il·legalització! Per cert anònim: has enganxat una notícia del secretari de política d'ERC però en cap lloc diu que tot i la merda que ens fotran a sobre hi haguem de votar en contra! Molta boqueta i poc mular-se. Per últim, Aloja, no cal buscar excuses. Si al web europeu d'erc no hi parla de la constitució europea, potser que s'ho facin mirar, ja que serà un dels passos més importants que portaran a terme els estats europeus d'aquests últims anys.

   • daga 105 15
    El comunisme no es precisament la forma de democracia que m'agrada. Jo voldria que hi haguessin unes CUPS amb una certa represntativitat perque crec que hi ha un sector social que s'hi sentiria representat. Pero em temo que la EI es molt ideologica i a mi les ideologies no m'agraden massa. Pero com ha dit el Thanatos, quan hagi vist la campanya i les accions dels primers carrecs electes de la CUP podre sabrem millor de quin peu calcen.

 • thanatos 7.455 15 288 👍 194
  Daga espera't a veure la campanya i dp opina xD

 • només voldria saber quants d'illencs formen part de la CUP. També m'agradaria saber quants actes ha fet mai la CUP a les Illes. Gràcies.

  JV.Lillo i Colomar.

  • Anònim
   salut company...

   La CUP no és un partit, sino que aquestes eleccions ha cedit el nom a l´esquerra independentista, i els actes que han realitzat a les Illens no els hauran fet en nom de CUP sino en nom de Maulets, CIRE o de diferents organitzacions de l´esquerra independentista.

 • Anònim
  Aquí la penya s'hauria d'informar més ! ! !

  A veure si entre tots aconseguim que cada cop ens conegui mes gent i confiin en nosaltres!

  Endavant amb la CUP a les Europees ! ! !

  Salut ! ! !

 • Anònim
  D'esquerres res, vosaltres sou comunistes i això és feixisme. Recordeu com fugien els alemanys del règim comunista? Aps aneu enredar a un altra. D'esquerres hi haura Estat Català si és capaç de trobar els 50 càrrecs electes q signin la candidatura.

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.253.919 missatges
 • 219.554 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat