Publicitat

Notícia

'La ruta de la independència', un passeig per la història de Catalunya

Aquesta nova proposta cultural tindrà lloc els dies 19 i 26 de juny a Barcelona

Recórrer alguns dels indrets simbòlics de la ciutat de Barcelona vinculats al moviment sobiranista des de finals del segle XIX i XX. Aquest és un dels objectius de "La ruta de la independència", una iniciativa de la Fundació Reeixida que treballa per recuperar alguns personatges, fets històrics i símbols nacionals. Aquest passeig per la història es podrà realitzar aquest proper diumenge, 19 de juny, i també el dia 26 a partir de la 1 del migdia. 

La ruta passarà per alguns dels llocs de residència o activitat política de personalitats vinculades al moviment sobiranista per poder, segons asseguren els promotors, reivindicar "el seu llegat en el conjunt de la història de la ciutat i del país". Un guia, expert en la matèria, anirà traçant el recorregut i explicant les singularitats de cada lloc. Alhora, també comptarà amb el suport de les noves tecnologies, codis QR i una app per fer més interactiva i dinàmica l'activitat. Els assistents podran descobrir, per exemple, on està exposada la bandera independentista més antiga que es conserva o qui va col·locar la placa commemorativa del Fossar de les Moreres, entre d'altres curiositats. 

Els promotors consideren que propostes com aquesta permeten "comprendre millor la nostra història" per "construir un futur en llibertat". En aquest sentit, afegeixen que cal que els ciutadans coneguin "els avatars dels forjadors de l'anhel majoritari de llibertat del poble català d'avui". 

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.301.496 missatges
  • 221.314 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat