Notícia

26J: Campanya perquè els partits espanyols reconeguin la llengua catalana a tot l’Estat

La Plataforma per la Llengua ha promogut aquesta iniciativa coincidint amb l’inici de la cursa electoral

Aquest divendres ha començat oficialment la campanya electoral de les properes eleccions espanyoles del dia 26 de juny. Coincidint amb aquest inici de campanya, la Plataforma per la Llengua ha demanat als 4 principals partits espanyols –PP, Ciutadans, PSOE i Unidos Podemos- que reconeguin la llengua catalana a tot l’Estat. Des de l’entitat consideren que les formacions s’han de posicionar perquè el català pugui esdevenir “llengua oficial de l’Estat en una hipotètica reforma de la Constitució”.

Segons el president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, el cas espanyol “és una excepció internacional en el context dels països de tradició democràtica i, per descomptat, dins d’Europa” perquè és l’únic “que no ha reconegut una llengua amb tants parlants com té el català com a plenament oficial de l’estat”. Alhora, afegeix que “l’estat espanyol no és una democràcia lingüística de debò”.

De cara a aquests pròxims comicis, la Plataforma demana als diferents partits espanyols que expliquin si  el català seria una llengua “plenament oficial” i “en les mateixes condicions que el castellà” si es tira endavant una reforma constitucional. Els promotors d’aquesta campanya consideren que aquest fet és necessari per “reformar milers de disposicions que obliguen a l’ús únic del castellà”.
 
 

Opina

Configuració
 • onofre 7.879 12 271 👍 938
  Mare meva. Pagafantes en esrat pur. Primer alliberem-nos, després ja serà hora d'establir tota mena de pactes amb tothom que ens interessi. Això sí, de tu a tu.
 • alexpv 2.491 2 736 👍 1.486
  I no seria més fàcil eliminar el castellà com a llengua sacrosanta a la constitució espanyola i deixar que cada part de l'Estat faça la seua pròpia política lingüística? Tant costa? 
 • FLANXO Usuari sumador 7.993 13 268 👍 555
  Mare de Déu senyor quina subnormalada se li ha acudit a aquesta associació. Ens volem independitzar i a aquests idiotes no se'ls acut res més que demanar l'oficialitat del català a l'estat del qual ens volem desempallegar. He estat durant molts anys soci i militant de la Plataforma i ara fa quatre dies que me n'he donat de baixa perque a l'actual junta directiva no els ha sortit dels collons explicar-me per què han decidit retirar el suport inicial que havien donat al manifest Koiné. Silenci total a les demandes que els vaig exigir i ara veig aquesta subnormalada. No em sap gens greu la decisió presa.
 • IGNASIcat 15.912 11 116 👍 2.133
  Això no serveix per res!!

  I aquests tenen de tradició democràtica el que jo tinc de tradició monàstica. 
 • Lo iaio putu 2.134 3 809 👍 1.130
  No cal. És com esperar que les tomaqueres donin bajoques.
  Els espanyols rancis reconeguent la llengua catalana a tot arreu? Vinga va, feu un gotet de lleteta i a fer nones. Demà serà un altre dia. (Sols no la foteu més grossa encara).
 • esclatasangs 5.079 12 420 👍 571
  S'ha de ser imbècil, demanant gestos 300 anys després.
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.241.067 missatges
 • 219.121 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat