Notícia

40 anys de la Marxa de la Llibertat

Amb el lema 'Poble català, posa't a caminar' va recórrer els Països Catalans per reclamar la llibertat dels presos polítics i la restauració de l'Estatut del 32

Enguany fa 40 anys de la Marxa de la Llibertat, la gran mobilització popular per la democràcia que va recórrer els Països Catalans per demanar l'amnistia, les llibertats bàsiques i la restauració de l'Estatut del 32. L'estiu del 1976 Pax Christi, amb Arcadi Oliveres i Àngel Colom com a cares visibles, impulsava la Marxa per la Llibertat, que va ser prohibida pel Ministeri de governació de Fraga i va acabar amb més de 150 detencions i diversos empresonaments.

Amb el lema 'Poble català, posa't a caminar' la Marxa va començar el 4 de juliol de 1976 des de Girona, l'Escala, Esterri d'Àneu, La Sènia o Guardamar. Al cap de dos mesos, el conjunt de marxes (o columnes) es trobaven a Poblet després de passar per més de 300 pobles.  

Actes per commemorar els 40 anys de la Marxa de la Llibertat

Ja són molts els municipis que han celebrat actes en record dels 40 anys de la Marxa de la Llibertat al llarg dels mesos d'abril, maig i juny. El plat fort serà al mes de juliol, els dies 2 i 3 es commemorarà la Marxa a Guardamar i previsiblement a Elx i el dia 4, dia d'inici de la Marxa, se celebraran actes simultanis a Girona, L'Escala, Oliana, Esterri d'Àneu i La Sènia, lloc d'on van sortir les diferents marxes. Dos mesos més tard van arribar a Poblet, on també commemoraran la Marxa amb un dinar popular.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.252.466 missatges
  • 219.499 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat