Notícia

La Viquipèdia ja té mig milió d'articles en català

Dies abans de celebrar els 15 anys d'existència, els viquipedistes han aconseguit assolir els repte de tenir 500 mil articles propis

El 15 de gener de 2001 va nàixer la Viquipèdia en anglès i només dos mesos després ho feia la Viquipèdia en català. Des de llavors, Amical Wikimedia ha fet una tasca ingent per dotar aquesta enciclopèdia lliure d'articles virtuals de coneixement i s'ha convertit en la 17a llengua amb més articles.  D'aquí a menys d'una setmana la Viquipèdia celebrarà els seus 15 anys i just avui han aconseguit el repte que van marcar-se el 2015: Tenir mig milió d'articles redactats en català.

Fa només tres mesos el repte semblava lluny perquè calia generar 9.000 articles per arribar als 500.000, però la feina incansable dels viquipedistes no s'ha aturat i avui, a menys d'una setmana de la publicació del primer article en català a la Viquipèdia, l'enciclopèdia ja sobrepassa el mig milió d'articles i segueix. L'article 500.000 ha estat introduït aquest matí de divendres, 11 de març, per la usuària Tiputini i és sobre la pintora noruega Oda Krohg.

Després d'aquesta fita, l'Amical Wikimedia es centrarà "en la millora dels articles existents més que no pas en la creació de nous", com explicava fa només una setmanes el president de l'Amical Wikimedia, Arnau Duran, a Racó Català. "Tenim clar que la quantitat no ho és tot: tenir un milió d'articles no serveix de res si un 80% d'aquests tenen mancances ortogràfiques, de referències, etc", explicava Duran.
 

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.253.917 missatges
  • 219.554 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat