Notícia

L'ajuntament de Vall-de-roures torna a rebutjar l'ús del català

No prospera una moció per incorporar aquesta llengua en els pregons i informacions del consistori

La Chunta va presentar en l'últim ple municipal de Vall-de-roures una moció perquè el català s'utilitzi en els pregons i informacions del consistori. Tot i així, la moció no va prosperar ja que, el partit que la presentar, va ser l'únic que hi va votar a favor. El regidor del PAR es va abstenir i els populars hi van votar en contra. El regidor del PSOE no va assistir en aquest últim ple i, per tant, no va participar en aquesta votació.

La regidora de la Chunta, Maria Moral, defensa que van presentar aquest text per "explicar que una cosa tan quotidiana com són les notícies, les informacions que done l'ajuntament a la ciutadania, ara mateix només es donen en castellà". Alhora, Moral admet que aquest és "un tema delicat però tard o d'hora haurem d'entrar en eixe debat perquè estem oblidant a molta gent que els agradaria escoltar la seua llengua per megafonia".

En canvi, des de l'equip de govern municipal van justificar la seva oposició perquè consideren que si ho fan només en castellà "arribem així a tota la població, l'idioma que es pressupose que coneix el 100% de la població és el castellà".


 

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.160.104 missatges
  • 216.274 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat