Notícia

Més veus perquè LinkedIn incorpori el català

La Plataforma per la Llengua ha engegat una campanya per recollir adhesions a la causa i fer pressió

Amb el lema 'Volem Linkedin en català', la Plataforma per la Llengua enceta avui una campanya a través de la pàgina canvia.cat per recollir adhesions a la causa i fer pressió l'empresa perquè incorpori la llengua catalana. 

LinkedIn, amb gairebé 400 milions d'usuaris i present a meś de 200 països, és avui en dia la xarxa social professional més gran de tot el món. L'eina permet navegar-hi en un total de 22 llengües i tenir el currículum en 40 idiomes, però el català en queda exclòs. L'ONG del català alerta que països com Croàcia, Albània o Finlàndia poden navegar i penjar les seves referències a LinkedIn en les seves llengües malgrat tenir menor nombre de parlants. 

La Plataforma per la Llengua considera que "LinkedIn margina el caalà del mercat laboral" perquè "ara mateix els 10 milions de catalanoparlants so minvisibles a la comunitat professional més gran del món". 

LinkedIn en català, una lluita que neix la tardor del 2014

La campanya #LinkedInCatalan va néixer el 9 de setembre per demanar a la plataforma virtual que permiti introduir perfils escrits en català. La iniciativa, impulsada per la Fundació puntCAT, demanava a LinkedIn un menú de navegació en llengua catalana. Les negociacions amb LinkedIn no van donar resultat i la xarxa social professional encara no s'ha posicionat a favor del català. De totes maneres, el director de la Fundació .cat Santi Ribera ha assegurat en declaracions a Racó Català que no tenen res a veure amb la nova campanya de LinkedInCatalan. I és que segons explica, van aconseguir parlar amb l'empresa i tenen constància que aquest 2016 tenen previst replantejar l'estratègia de llengües. Segons Ribera "no era un tema del català sinó de gestió de llengües sense estat a tot el món" i fer més pressió sobre LinkedIn "és contraproduent".  

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.494 missatges
  • 219.464 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat