Notícia

El castellà, requisit obligatori per poder representar Espanya a Eurovisió

Els intèrprets preseleccionats hauran d'incloure el castellà a les seves cançons si volen ser el candidat finalista

Estocolm serà la ciutat amfitriona que acollirà l'edició del Festival d'Eurovisió d'enguany, que tindrà lloc al maig. A hores d'ara ja hi ha sis preseleccionats que aspiren a representar Espanya al concurs, però TVE ja ha avançat que no està disposada a permetre que el tema finalista no compti amb un mínim de castellà. 

Xuso Jones, Salvador Beltrán, Maverick, María Isabel, Electric Nana i Barei són els aspirants a Eurovisió 2016, però Televisió espanyola ha obligat a tres d'aquests a modificar la cançó. I és que els que han presentat un tema íntegrament en anglès l'hauran de modificar i incloure-hi un mínim de castellà si volen ser el candidat finalista a representar a Espanya. 

Andorra: 6 anys cantant en català a Eurovisió 

L'any 2004 va ser la primera vegada que es va cantar en català a Eurovisió. Va ser amb la cançó "Jugarem a estimar-nos", de Marta Roure, la representant d'Andorra al concurs musical europeu. Les sis edicions d'Eurovisió on ha participat Andorra han estat les úniques vegades que el català ha tingut un espai a Eurovisió. 

TVE impedeix cantar en català a Eurovisió a Joan Manuel Serrat

L'any 1968 Joan Manuel Serrat va ser elegit per representar Espanya a Eurovisió. La cançó "La, la, la", composada per Dúo Dinámico, havia de ser el tema que Serrat mostraria al món com a representant espanyol. Tot es va tòrcer quan Serrat va demanar poder cantar la cançó en català, la seva llengua. La negativa de TVE va fer que Joan Manuel Serrat renunciés a anar a Eurovisió i li va comportar el boicot dels mitjans de comunicació, que van evitar difondre les seves composicions. 

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.254.608 missatges
  • 219.581 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat