Notícia

Ja es pot aprendre català a través de Duolingo

La plataforma d'ensenyament d'idiomes incorpora des d'avui l'opció d'aprendre català per a castellanoparlants

Duolingo, la plataforma d'aprenentatge d'idiomes a través d'internet, ofereix des d'avui aprendre català per a castellanoparlants. Coincidint amb els 83 anys de la primera edició del diccionari de Pompeu Fabra, Duolingo s'estrena en l'ensenyament del català i ho fa  des del castellà. Duolingo permet aprendre llengües com l'anglès, el francès, l'italià, el noruec o el turc a través del seu web i de l'aplicació mòbil i a través de la teva llengua. De moment, però, el català hi és com a llengua per aprendre però no et permet utilitzar-lo com a llengua inicial per aprendre altres llengües. 

Segons els creadors del curs, un grup de 8 voluntaris de diferents rerefons acadèmics i de diversos llocs del territori catalanoparlant, "el curs té molt potentcial" i esperen que tingui una bona rebuda entre estudiants i amants de la llengua i cultura catalanes. De fet, més de 13.000 persones ja han sol·licitat apuntar-se al curs de català de Duolingo. 

El català, de les primeres llengües minoritzades que es pot aprendre amb Duolingo

Els creadors del curs de català de Duolingo expliquen que el curs arriba mesos després que l'últim Informe sobre la situació de la llengua catalana hagués alertat de la disminució de l'ús habitual del català en detriment d'altres llengües majoritàries com el castellà o el francès. Amb l'objectiu de promocionar l'ús del català, Duolingo enceta aquest curs. 

Com a llengües minoritzades el català és una de les primeres que s'afegeix a Duolingo, després del gaèlic irlandès, que ja té més d'un milió d'estudiants i la seva acceptació ha estat espectacular. 
 

Opina

Configuració
 • __29435__ 99 3 👍 109
  La experiencia demuestra que una persona que sepa castellano tarda menos de quince días en estar en condiciones de entender a alguien que habla en catalán. Y, por poco que se dedique, en muy pocas semanas ya sabrá hablarlo. Esto no quiere decir que el catalán sea un dialecto del castellano, sino que son lenguas hermanas que se parecen mucho.
  • HomenatgeABabel 2.360 3 759 👍 2.621
   Al Racó només pots escriure en català, si no vols que et bandegin

   I pel que dius, en molt poques setmanes, encara que s'hi dediqui no parlarà ben bé català, normalment parlarà castellà amb paraules catalanes. És molt difícil acostumar-se a la sintaxi d'una altra llengua, encara que com bé dius són molt semblants. La qüestió és que a molts castellanoparlants els hi sembla d'allò més senzill quan el què parlen realment dista molt del català real (i ja no parlem de la fonètica).
  • Lluis_indp 602 3 👍 305
   Hi ha gent que porta 40 anys aquí i encara no el sap parlar, imagina't! I hi ha gent que ha nascut i la pronúncia deixa molt que desitjar...
 • urzulluz 7.155 9 302 👍 1.854
  La meva pregunta és...perquè ho dius en castellà si les normés del racó eapecifiquen clarament que s'ha de parlar en català ?
 • ksavero 1 3
  "Per què". En preguntes en català fem servir "per què". Les normes d'ortografia catalana especifiquen clarament aquest punt.
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.253.919 missatges
 • 219.554 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat