Notícia

La LFP voldria prohibir les estelades als camps de futbol

Així ho ha anunciat el seu president, Javier Tebas, exmilitant de Fuerza Nueva

Després de la sanció que la UEFA ha imposat al Barça per la presència d'estelades a la final de la Champions a Berlín i just quan arrenca la nova temporada de la Lliga de Futbol Professional (LFP), el president de l'entitat, Javier Tebas, ha fet unes polèmiques declaracions. "Personalment crec que no hi ha d'haver estelades en els camps perquè és polititzar el futbol", assegurava Tebas en declaracions a l'emissora RAC1. 

El president ha volgut deixar clar que, si la llei li permetés, les prohibiria però s'ha mostrat molest perquè, actualment, "Espanya no ens permet sancionar i no puc ni tan sols plantejar des de la LFP qualsevol tipus de denúncia". 

Aquesta no és la primera vegada que Tebas fa referència a les estelades i al procés polític que viu Catalunya. L'any passat, en una entrevista al diari As, afirmava que si "Catalunya s'independitza, el Barça i l'Espanyol no jugaran la Lliga". Tanmateix, en la mateixa entrevista es mostrava convençut que "Catalunya serà sempre Espanya". 

I aquest passat mes de març, coincidint amb la final de la Copa del Rei, Tebas també va voler expressar en públic el seu malestar davant la xiulada a l'himne espanyol i al rei. "De la mateixa manera que dir 'Puta Catalunya' és un crit intolerant, xiular l'himne i el rei també ho és", afirmava Tebas.

El president de la LFP, que avui ha fet aquestes declaracions en contra de les estelades als camps de futbol, ocupa el seu càrrec des de l'abril del 2013 però anteriorment havia estat membre de Fuerza Nueva. Malgrat mostrar-se en contra de l'exhibició de les estelades, Tebas no s'ha referit a cap altre símbol com els d'ostentació nazi. En aquest sentit, el president del Moviment contra la Intolerància, Esteban Ibarra, ha denunciat en diferent ocasions que sovint apareixen símbols nazis en camps de futbol però "desgraciadament, no es denuncia".  
 

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.826 missatges
  • 221.162 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat