Notícia

El grup Agrolimen es compromet a catalanitzar les webs

amena_31
amena_31

ImatgeWebmàsters Independents en Català, de Cultura i d'Àmbits Cívics (WICCAC) va demanar, fa unes quantes setmanes, al grup Agrolimen que oferís als internautes la possibilitat de visitar les seves webs en català. Ara els responsables de l'empresa catalana s'han avingut a fer la versió catalana de les principals filials del grup. Concretament, de gallinablanca.es (fins ara en espanyol i prou), gallinablanca.com (en espanyol, anglès, francès i rus), El Pavo (en espanyol), Pans & Company (en espanyol i anglès), Bocatta (en espanyol, francès i anglès).

Les versions en català s'aplicaran de manera immediata, si bé la més primerenca serà segurament la de Gallina Blanca, que ja funcionarà d'ací a un mes. Mentresant, els WICCAC animen els consumidors perquè exigeixin el dret de ser atesos en la seva llengua a les webs de les empreses que ofereixen productes i serveis a les terres de parla catalana.

WICCAC es va fundar fa tres anys amb l'objectiu de treballar per la normalització de l'ús del català a la xarxa. Des del juny del 2002 publica mensualment el baròmetre de l'ús del català a internet, i segons el darrer estudi, tans sols el 43,5% de les 1.400 webs indagades tenen versió catalana.

Nota: Precisament el passat 25 de febrer es va celebrar el centenari del neixament Lluís Carulla i Canals, fundador del Grup Agroalimen, abans conegut com a Gallina Blanca... i més abans conegut com a Gallina d'Or (el primer nom de l'empresa). I és que Lluís Carulla era un catalanista convençut, que després d'aconseguir un important nivell econòmic, es va dedicar a revertir part del seu capital a la societat catalana. D'entre els seus èxits socials, cal destacar el fet que fós un dels fundadors d'Òmnium Cultural l'any 1961, juntament amb altres empresaris catalans, així com també va ser fundador de la revista infantil Cavall Fort o l'Editorial Barcino, juntament amb altres coleccions literàries en català, en una època on el català es trobava perseguit per règim franquista. Però parlem d'una època on encara quedavan catalans de debó... Resulta trist que a dia d'avui, s'hagi hagut de demanar 'siusplau', que Agroalimen, la seva herència, inclogui també el català en la seva web. Quina pena...


Opina

Configuració
  • Doncs molt bé, que ara es faci justícia a la memòria del senyor Carulla, segur que se n'alegraría molt. El mateix passa amb d'altres nissagues catalanes com els Torres o la família que porta Freixenet, que de vegades semblen filials peperes. Sobretot els de Freixenet, que dintre de la seva perversió, han arribat a crear un premi cultural per la poesia... en apanyol. De mica en mica s'omple la pica i ja ens podem alegrar que els d'EROSKI volen obrir un supermercat nou a Catalunya i expandir a casa nostra, perquè aquests sí que tenen una sensibilitat envers totes les cultures i ja etiqueten desde fa decennis en català. Quan això arribi als del Dia, no ho sé. Jo m'he queixat que etiquetin en argentino (!!!) i no pas en català, però no responen. Els de la meca cola sí que ho van fer i sembla que etiquetaràn en català. Tenim la batalla i la guerra guanyada, és qüestió de temps i de mantenir-nos ferms. Ho aconseguirem! //*//

Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.926 missatges
  • 219.480 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat