Notícia

L’ANC i la Plataforma ProSeleccions rebutgen la multa de 30.000 euros de la UEFA al Barça

L'equip català també ha mostrat el seu 'total desacord' amb la multa i qualifica d'excel·lent' el comportament dels aficcionats

La UEFA ha emès el seu veredicte en relació a les estelades que van onejar a la final de la Champions a Berlín i els siulets a favors de la independència que es van sentir al camp. El màxim òrgan esportiu europeu ha condemnat al Barça a pagar 30.000 euros emparant-se amb l’article 16 del seu Codi Disciplinari, on deixa ben clar que seran "les associacions i els clubs els responsables de qualsevol comportament inapropiat per part dels seus aficionats". El mateix article, diu que l'organisme sancionarà "l’ús de gestos, paraules o qualsevol altre mètode per transmetre qualsevol missatge que no sigui propi de l’esport, especialment tots aquells de caràcter polític, ideològic, religiós o de naturalesa provocativa".

Les reaccions contra la decisió de la UEFA no san fet esperar i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes i l’Assemblea Nacional Catalana, promotors de l'acció reivindicativa a Berlín,  han manifestat el seu "rebuig a la decisió de la UEFA". Consideren que aquest òrgan "oblida és que aquestes manifestacions van ser fetes de manera completament pacífica, sense discriminar ningú, i que l’afició blaugrana va tenir un 'comportament excel·lent', tal com va incloure en el seu informe el delegat de l’organisme europeu que va presenciar el partit". 

Les dues entitats creuen que els aficionats van defensar els "drets civils i el dret a decidir dels catalans" i que la sanció suposa "un greu atac a la llibertat d’expressió i d’opinió". "No pot ser que un organisme com aquest castigui una afició que s’expressa amb esportivitat i sense faltar al respecte a ningú" diu el comunicat que han publicat ambdós entitats que han aprofitat per mostrar el seu "suport al Barça i als seus aficionats". "No es pot posar traves a una afició que viu el futbol com una festa i com una bona oportunitat per reivindicar-se amb uns càntics i uns símbols que no són violents ni estan prohibits enlloc", clou el comunicat.

Nota breu del Barça

El Futbol Club Barcelona també ha volgut dir la seva sobre la sanció i ho ha fet amb una breu nota publicada al seu web on diu que "respecta la sanció" però deixa clar que "hi està en total desacord", "especialment després de comprovar com el delegat presencial d’aquest organisme en aquest partit va qualificar d’excel·lent el comportament dels socis i aficionats del Barça, abans, durant i després del partit, tal com va detallar al seu informe", diu la nota. El club confirma que sometra la consideració de la UEFA als seus "serveis jurídics"  convençuts que "els drets dels nostres socis i del Club no són incompatibles amb la legalitat vigent, sinó tot el contrari".

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.298.357 missatges
  • 221.188 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat