Notícia

Brauli Duart: 'Proposo un consorci entre RTVV, IB3 i CCMA per col·laborar en tot allò que es pugui'

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals aposta per la producció comuna de continguts entre els canals públics dels Països Catalans

Brauli Duart ha parlat clar sobre l'espai comunicatiu català i ho ha fet dient que cal anar més enllà de la reciprocitat entre els canals públics de Balears, País Valencià i Catalunya. En una entrevista a Comunicacio21, el president de la CCMA ha proposat que els tres ens col·laborin "al maxim nivell" i parlin de "producció de continguts de forma comuna; de xarxa de corresponsals" de "cobertura als informatius dels nostres territoris, i fins i tot a la possibilitat de producció conjunta, superant els espais estrictament territorials d'aquestes televisions".

Per vertebrar aquesta proposta de treball conjunt, Duart proposa crear "un consorci entre RTVV, IB3 i CCMA per col·laborar en tot allò que es pugui". El president de la CCMA creu que "hi ha un marge per impulsar iniciatives en aquest àmbit que la realitat política pot permetre". Duart considera que amb RTVV i IB3 poden arribar a tenir relacions "excel·lents" com les que la CCMA fa temps que té amb La Xarxa i que impulsar una col·laboració "tècnica, de continguts, de generació de programes i de compartir serveis" és factible.

El president de la CCMA creu que amb programes com 'Cosins germans' s'ha demostrat que es poden generar continguts "que es poden veure aquí o allà". Duart aposta fins i tot per fer "informatius que abastin tot el territori, de col·laboracions internacionals, de cobertures" i ha dit que per impulsar tot això caldrà veure la voluntat dels nous governs valencians i balears, tot i que ja ha avançat que "la predisposició és bona".

En un escenari més immediat, Duart també ha assegurat que hi ha formules per garantir aquesta reciprocitat. Si bé ara mateix Televisió de Catalunya no té cap MUX (multiplex) per allotjar el futur Canal9 i IB3, Duart ha assegurat que "hi ha diverses opcions" - sense concretar-ne cap- i ha dit que el govern català està "en condicions d'oferir-la quan diguin 'ja'".

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.177.529 missatges
  • 216.862 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat