Notícia

Espadaler: 'Unió fa un pas enrera i surt del govern de la Generalitat'

El partit de Duran i Lleida garantirà l'estabilitat de l'executiu català fins al final de la legislatura

La federació de Convergència i Unió no ha aguantat la tensió que ha generat el pols sobiranista i les "eleccions plebicitàries" del 27 de setembre, com les ha definit el mateix president de la Generalitat, Artur Mas. Després de la consulta que ha celebrat Unió aquest cap de setmana per decidir quin ha de ser la seva postura en relació a la Independència, els esdeveniments s'han precipitat i avui, en una reunió a porta tancada, la cúpula d'Unió ha decidit abandonar el govern català.

La votació del comitè de govern d'Unió per abadonar l'executiu ha sumat 16 vots a favor, 10 en contra i dues abstencions. Ramon Espadaler ha comparegut després de la reunió d'Unió i ha parlat clar: "Hem acordat fer un pas enrera i sortir del govern de la Generalitat" perquè, segons el conseller d'Interior, el full de ruta de Convergència no respecta la pregunta d'Unió. Com a mesura prioritària, doncs, Joana Ortega, Ramon Espadaler i Josep Maria Pelegrí deixaran de ser consellers i els seus càrrecs els podrien ocupar, segons fonts de Vilaweb, membres independentistes d'Unió. Espadaler ha assegurat que, tot i la sortida dels consellers, matindrà el seu suport a l'executiu de Mas fins a les eleccions del 27S.

Espadaler ha assegurat que Unió "vol continuar amb el procés" però que se'ls "ha obligat a prendre una decisió en tres dies" i finalment han escollir deixar el govern. "És la resposta a aquest últimàtum", ha dit Espadaler. El conseller d'Interior ha assegurat que hi ha una forta "discrepància en les formes", però ha assegurat, una vegada hi una altra, que Unió no vol "trencar la federació" i que ha apreciat "una voluntat de els dues parts per no trencar-la". Espadaler ha confirmat que per ara Unió seguirà al grup parlamentari.

Convergència es reunirà avui d'urgència cap a quarts de deu per avaluar la situació i prendre mesures. Espadaler ha avançat que Artur Mas "ha respectat" la decisió d'Unió.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.488 missatges
  • 219.464 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat