Notícia

Un conjunt d'entitats s'uneixen per iniciar el debat constituent

Aquest divendres s'ha presentat Reinicia Catalunya, una nova eina de debat i participació social

Aquest matí s'ha presentat a les Cotxeres de Sants Reinicia Catalunya, una plataforma que pretén aplegar totes les iniciatives de debat sobre el nou país per "eixamplar la base dels que s'imaginen un nou país, que, a més de nou, ha de ser millor”. Reinicia Catalunya pretén coordinar i impulsar les iniciatives qeu han anat sorgint i mostrar el potencial que té la participació política de la ciutadania per dissenyar el nou estat.

Segons els impulsors, el lideratge de la ciutadania i la reivindicació democràtica han claus fins ara i cal que ho continuïn sent. Per això, asseguren que "la futura constitució no només ha de ser democràtica pel seu contingut sinó també pel seu procés". La Plataforma advoca per la radicalitat democràtica "tant en el procés com en el resultat". Per aconseguir-ho, defensen que “la convenció constitucional” s'hauria d'articular en quatre fases: la “democràcia participativa” a través de la iniciativa ciutadana, el suport institucional, el coprotagonisme ciutadà i, finalment, la democràcia directa.

Diverses entitats han impulsat la formació d'aquesta plataforma, que té la voluntat d'anar ampliant el grup inicial i compartir amb la societat la definició del es bases constituents i constitucionals d'un nou país. Entre aquestes entitats promotores, hi ha l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, Procés Constituent, El País que Volem, Súmate, el Grup Promotor per a la Convenció Constitucional, Juristes per la Independència, La Marxa Som, Parlament Ciutadà –una iniciativa liderada per Itziar González–, Sobirania i Justícia i Unanovaconstitució.cat, a més del magistrat Santiago Vidal i l'equip de juristes que va elaborar un primer esborrany de Constitució.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.392 missatges
  • 221.141 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat