Notícia

Denuncien Wert a Brussel·les per banalitzar el franquisme

Plataforma per la Llengua proposa obrir procediments judicials per denunciar les declaracions dels ministre a les instàncies europees

Aquest dimecres el ministre d'Educació espanyol, José Ignacio Wert, va comparar la situació del castellà a Catalunya amb la del català durant el franquisme. Davant d'aquestes declaracions, la Plataforma per la Llengua denunciarà Wert a Brussel·les per banalitzar el règim franquista.

"La situació del castellà en el sistema d'ensenyament limitat a un ús no vehicular, és a dir com a llengua estrangera, era comparable a la situació del català en aquestes èpoques que els agrada tant recordar", afirmava el ministre espanyol. Ara la Plataforma per la Llengua proposa obrir procediments judicials per denunciar-ho i per donar-ho a conèixer entre les diferents institucions europees.

D'altra banda, la Plataforma per la Llengua també proposa a les entitats adherides al "Manifest per la dignitat democràtica davant la banalització del nazisme" d'estudiar la possibilitat d'obrir els procediments judicials pertinents contra el Ministre Wert per aquest cas de banalització del règim franquista. El Manifest compta, en aquests moments, amb 71 entitats adherides.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.241.060 missatges
  • 219.121 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat