Notícia

Ciutadans aposta pel secessionisme lingüístic al seu web

Fa només dos mesos, Albert Rivera va assegurar que el portal estaria en 'castellà, català, basc i gallec', però hi han afegit també la versió en 'valencià'

El passat 15 de febrer Ciutadans va estrenar nou web. El portal, però, només oferia un sol idioma de navegació: el castellà. Les xarxes socials es van omplir de crítiques al partit d'Albert Rivera acusant-lo d'haver eliminat el català del web. Pocs dies més tard, el líder de Ciutadans va respondre a la polèmica a Catalunya Ràdio assegurant que simplement el web havia quedat obsolet i que els calia una renovació ràpida de cara a les eleccions andaluses (22 de març). Per això, van decidir llençar una primera versió del web en castellà, amb la intenció de, a partir del mes d'abril, incorporar-hi el "català, el gallec i el basc".

En aquesta entrevista, Mònica Terribas li pregunta: "i en valencià també?" i Rivera respon amb un contundent: "en castellà, català, basc i gallec". Aquest setmana el web de Ciutadans ha incorporat les llengües que va prometre Albert Rivera però a més, el portal incorpora també l'opció de "valencià". La polèmica, doncs torna a estar servida, però no només pel nou web.

Ciutadans contra l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

El Movimento Ciudadano, la marca de Ciutadans a l'estat espanyol, demana la fulminació de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). El motiu? Segons alguns tuits del secretari de Ciutadans a València, Luis Sebastián, l'AVL no defensa la "singularitat del valencià" al seu Diccionari Normatiu i per això, "no té raó de ser", diu Sebastián adjuntant el hashtag "#AVLDErogació". La postura del secretari de Ciutadans al País Valencià l'alinea amb els sectors més de la dreta, que han demanat en reiterades ocasions, l'eliminació de l'Acadèmia.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.239.554 missatges
  • 219.075 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat