Notícia

Exclusiva: [VÍDEO] Junqueras a Molinero: 'No tinc pressa per governar, el que vull és que el país se'n surti'

Racó Català us ofereix en exclusiva un petit tast de les converses entre Oriol Junqueras i Justo Molinero, base del nou llibre 'Revoltats'

Justo Molinero: No hi ha cap manera que Catalunya estigui bé amb Espanya?
Oriol Junqueras: Amb la independència és quan ens portarem millor.
Justo Molinero: Jo sóc dels 'Sí-No', el món no està per fer experiments, i no dic que això sigui un experiment, eh!

Oriol Junqueras: Si no treballem per fer un país independent viurem molts anys malament.
Justo Molinero: Però si continua augmentant el deute de la Generalitat de la manera que ho fa, quan agafis aquest país, serà impossible governar de la manera que el vols governar.
Oriol Junqueras: El deute de la Generalitat continua sent una quarta part del deute que haurem de pagar si continuem sent ciutadans del regne d'Espanya.

Justo Molinero:  El teu objectiu és ser president de la Generalitat?
Oriol Junqueras: President de la República Catalana. No tinc pressa per governar, el que vull és que el país se'n surti.

Justo Molinero: On vas fer el servei?
Oriol Junqueras: No vaig fer el servei perquè vaig ser objector de consciència.
Justo Molinero: Estàs tu en condicions de defensar el país per la part de tots!

Aquests són alguns exemples de les converses entre Oriol Junqueras, líder d'Esquerra Republicana i Justo Molinero, un dels gran comunicadors del país a través de Ràdio TeleTaxi, que recull 'Revoltats', el nou volum d'ARA Llibres del qual Racó Català us ofereix en exclusiva un petit tast audiovisual.

Unir un polític i un periodista, que, aparentment, no tenen res a veure, per parlar, sense pèls a la llengua, del país, de l'actualitat política i social i també de la seva faceta més íntima. Aquest és el leitmotiv de 'Revoltats', el llibre a cura del periodista Saül Gordillo, que recull el que han donat de si les converses entre aquestes dues personalitats que representen dos dels grans sectors de la nostra societat: els nous catalans d’ascendència castellana i l’independentisme d’esquerra.

Junqueras i Molinero no es coneixien personalment abans. 'Revoltats' els uneix per parlar sobre temes de l'actualitat més candent: la independència, la crisi, la corrupció. Però inevitablement, en alguns moments la conversa deriva en qüestions més íntimes i descobrim alguns aspectes personals dels dos: la família, les creences, els referents individuals o els valors.

El diàleg desgrana, en 240 pàgines, el pensament de dues personalitats polièdriques molt diverses però que, com afirmen des d'ARA Llibres, comparteixen la defensa de les seves opinions "amb l’entusiasme propi d’aquells que creuen amb fermesa en allò que diuen".

Opina

Configuració
 • AviVicenç 15.245 6 129 👍 1.881
  Justo Molinero:  El teu objectiu és ser president de la Generalitat?
  Oriol Junqueras: President de la República Catalana. No tinc pressa per governar, el que vull és que el país se'n surti.


  Doncs, no dubto o millor dit no tindria perquè dubtar de les seves paraules si no fos que la seva actuació sembla indicar el contrari.
 • Segon_usuari_Bob 5.798 10 365 👍 7.012
  M'agradaria saber qui és l'assessor d'aquest home.

  A veure, si hom no té gens de pressa per governar, el més normal és que els ciutadans no tinguin tampoc gens de pressa en votar-lo. Si a sobre ets el cap de l'oposició, el que diu és senzillament absurd si pretens presentar-te a unes eleccions amb la teva llista.

  També m'està dient que ja li va bé que se segueixi privatitzant la sanitat per exemple, ja que ell no té cap pressa per governar.

  Començo a dubtar molt seriosament que ERC vulgui liderar o guanyar res en els propers mesos (o anys), penso que prefereixen que la responsabilitat de liderar el país cap a la independència sigui assumida per altres.

  En fi...quin país...
  • fcim 19.289 10 81 👍 2.069
   Per aquest motiu no votaré ERC 
  • FLANXO Usuari sumador 7.993 13 269 👍 555
   A veure, aquesta frase es pot llegir d'una altra manera tot i que admeto que a primer cop d'ull s'interpreta tal com tu descrius.

   Fixa't que el Molinero li pregunta si te pressa per ser President de la Generalitat i el Junqueras el respon per ser President de la República Catalana, donant a entendre que és això últim pel que te pressa i no per ser president d'una comunitat autònoma més, tot i sabent però que per aconseguir la República has de passar necessariament primer per un periode de temps més o menys breu, més o menys llarg, per president de comunitat autònoma.
 • quatreanys 35.271 6 19 👍 10.604
  No cal que ho juris.
 • Antiblavers PV 1.105 4 👍 629
  Jo el que no entenc és per què s'escolta en el Principat Justo Molinero com si fóra un oracle.

  Qui és aquest tio en definitiva? La seua emissora difon pseudo-cultura andalusa espanyolera, cutre, garrula. A més és amiguet de personatges tan repelents com el Yoyas (un xarnego com ell).

  Això no és un insult a Andalusia, precisament la cultura andalusa és quelcom més ric i més seriós que el que fa aquest home.

  I en qualsevol cas, per molt que parle català (amb entonació andalusa), Justo Molinero és un coló en definitiva. Repetisc, no entenc per què se li escolta com si fóra un oracle.
 • __28505__ 1.609 4 👍 665
  No sé perquè en Junqueras pensa que aquest fantasma li donarà vots
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.283.519 missatges
 • 220.618 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat