Notícia

El Viccionari arriba a les 100.000 entrades

És un projecte col·laboratiu per produir un diccionari multilingüe lliure en totes aquelles llengües en què sigui possible

Des d'aquest dissabte passat, el Viccionari ha assolit el rècord total de 100.000 entrades. El Viccionari és un projecte col·laboratiu per produir un diccionari multilingüe lliure, amb significats, etimologies i pronunciacions, en totes aquelles llengües en què sigui possible. Va nèixer el 2002 com a complement lèxic de la Viquipèdia, amb la intenció de separar les funcions pròpies d'un diccionarni enciclopèdic i de llavors ençà, ha anat creixent de manera esglaonada.

La versió en català va endegar-se el 4 de maig del 2004 i al llarg de més de 10 anys ha ant creixent amb l’aportació desinteressada de centenars de voluntaris. A finals del 2008 el Viccionari va aconseguir aconseguir tenir conjugats els 8.637 verbs de la llengua catalana. La comunitat d’editors del Viccionari valora en especial la col·laboració amb el TERMCAT, que ha permès dotar el diccionari amb noves entrades i millorar les existents.

El projecte ha anat evolucionant més enllà del simple diccionari habitual per incloure no només les definicions, sinó també tot tipus de recull lexicogràfic. El seu objectiu és facilitar tota la informació que ajudi a comprendre una paraula en el seu context, evolució, usos i aspectes diversos. Així les seves pàgines inclouen traduccions multilingües del català i bilingües al català, etimologies, pronunciacions, exemples, sinònims, formes gramaticals, expressions i locucions, etcètera.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.483 missatges
  • 219.463 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat