Notícia

Denegat el registre d'una marca empresarial per haver-la sol·licitat en català

La Plataforma per la Llengua considera que l'Oficina Espanyola de Patents i Marques té una actitud 'inflexible i bel·ligerant' contra la llengua catalana

El passat 16 de gener un empresari català va rebre una notificació de l'Oficina Espanyola de Patents i Marques que depèn del Ministeri d'indústria espanyol. L'empresari va pensar que es tractava de la validació la seva nova marca empresarial, que pocs mesos abans havia anat a inscriure al registre.
Però la carta no anava per aquí, sinó ben al contrari: li confirmava la suspensió formal de l'expedient de sol·licitud del registre de la marca.

El motiu que adduia l'escrit era el següent: "de acuerdo con lo establecido en el articulo 16 de la Ley 17/2001 de 7 de diciembre de Marcas (...) se acuerda la suspension de la marca por los siguientes motivos: Aportar a la pag.n 3 de la instancia aportando los productos en castellano". La sol·licitud de l'empresari va ser escrita en castellà excepte la part a la qual fa referència la carta on, efectivament, hi havia quatre paraules escrites en català: "venda de productes alimentaris". Aquestes paraules són les que va usar el MInisteri d'Indústria per denegar-li la patent de la marca, si bé són paraules totalment intel·ligibles en català.

La Plataforma per la Llengua, que és qui ha denunciat el cas públicament, titlla l'escrit de l'Oficina de Patents d'"esperpèntic" i creu que és "una bona mostra d'utilització de la llengua no pas com a tràmit de comprensibilitat, sinó amb voluntat impositiva". Per la Plataforma, aquesta és una demostració més de l'actitud "inflexible i bel·ligerant" que té l'Administració espanyola envers el català. L'enitat destaca que hi ha més de 300 disposicions que obligen a l'ús del castellà en el món empresarial i subratlla la imposició "desmesurada del castellà per part del govern espanyol al món de l'empresa com l'aplicació exagerada que se'n desprèn i el perjudici de temps i esforços que representa al ciutadà al refer la sol·licitud".

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.178.011 missatges
  • 216.877 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat