Notícia

7 indicadors de l'estat del català

Més de 150 universitats d'arreu del món ensenyen llengua catalana i només 8 són espanyoles

La Direcció General de Política Lingüística estrena nous continguts a l'espai "El català en xifres". Es tracta de gràfics amb dades i referències quanitatives que mostren la rellevància i el creixement del català en diferents àmbits. L'objectiu és posar a l'abast de tothom gràfics i dades rellevants de la llengua catalana amb un format fàcil de difondre i compartir. Algunes de les dades més rellevants són les següents:
 
- 155 universitats d'arreu del món ensenyen català, d'entre les quals a Espanya només n'hi ha 8 mentre que a països com Alemanya o França hi ha 20 i 21 universitats que ensenyen català, respectivament. 
 
- Més de 10 milions de persones saben parlar català, cosa que equivaldria aproximadament a la població de Portugal, . 
 
- Es publiquen més de 400 diaris i revistes impresos i digitals en català
 
- El català és la 9a llengua de la Unió Eurpea, amb més parlants que el suec, el danès, el finès, el txec o l'hongarès. 
 
- Hi ha més de 80 canals de televisió en català, entre públics i privats i de caràcter tant generals com comarcals o locals. 
 
- Més de 100 emissores de ràdio emeten cada dia en català, tant de caràcter públic com privat i de caire general o local. 
 
- Gairebé 3 milions de persones a Catalunya que no tenien el català com a llengua materna el saben parlar actualment, cosa que remet a les polítiques d'immersió lingüística que fa més de 30 anys implanta el Departament d'Ensenyament. 

Opina

Configuració
 • dvbotet 200 11 👍 6
  no parem de fer-nos trampes al solitari...
 • Eimeric 7.433 11 289 👍 1.187
  o_o
  80 canals de televisió en català??? Quants canals existeixen als Països Catalans?
 • Tarraconí 511 7 👍 50
  Tot això està molt bé, però és secundari. El principal és quanta gent té el català com a llengua d'ús quotidià.

  El català ha mancat durant segles d'ensenyament en català, de rètols en català, de publicacions en català, etc. Però la llengua era parlada pel 99% de la població perquè era la llengua que la gent sentia com a pròpia.

  El català actualment gaudix de tots aquests factors secundaris, però estadísticament el nombre de gent que la té com a llengua materna no para de baixar, i això es nota al carrer.
 • Picany 6.575 10 331 👍 1.413
  El català és important en la mesura que és la llengua de l'ànima, que afaiçona la personalitat de la persona que el té com a propi. La resta són interessos comercials.
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.009.881 missatges
 • 211.512 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums