Notícia

El rei Melcior de Tavernes de la Valldigna es nega a parlar en valencià

El monarca va negar-se a atendre les peticions de l'ajuntament de la població al·legant que no volia ser reconegut per la seva filla

Dilluns al vespre, cavalcada de reis a Tavernes de la Valldigna (la Safor). Els nens i les nenes del poble estan impacients per sentir les paraules que cada any pronuncien els Reis Mags des de la balconada de l'ajuntament. El rei Melcior, però, es nega a fer cap discurs i es limita a saludar els assistents. La raó de tot plegat ha transcendit aquest dimarts i ha estat recollida pel diari Levante.

Resulta que, quan els Reis van personar-se al balcó del consistori per saludar els presents i dirigir-los unes paraules, l'alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, i el president de la Junta Fallera, Ximo Felis, van comprovar que el discurs que portaven preparat estava escrit en castellà. L'edil de la població va demanar al rei Melcior, responsable de la lectura, que fes el discurs en valencià atès que la ciutat és valencianoparlant i fóra normal utilitzar aquesta llengua.

A pesar que el rei Melcior, veí de la ciutat, també és valencianoparlant, aquest va negar-se acceptar la petició de l'ajuntament. Ho va argumentar assegurant que si usava el valencià la seva filla, present a la plaça, podria reconèixer-lo, raonament que ha estat motiu de mofa per part d'alguns veïns del municipi.  En aquest punt, l'alcalde va demanar-li de respectar el valencià per sobre d'aquesta circumstància, però llavors Melcior va assegurar que els reis venen d'Orient i que allà no es parla valencià. El nou argument va deixar estupefactes els membres del consistori, que ràpidament van argumentar que en aquelles terres llunyanes tampoc s'hi parla el castellà.

La nova proposta de l'ajuntament fou de traduir el discurs o, almenys, improvisar unes paraules en valencià per als presents, però cap dels arguments va convèncer Melcior que, finalment, va optar per sortir al balcó i saludar els presents sense pronunciar cap paraula. El Levante va poder parlar amb l'implicat, però aquest va negar-se a fer cap tipus de manifestació pública sobre els fets.

Foto via: La Cotorra de la Vall.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.241.064 missatges
  • 219.121 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat