Notícia

L’#editorvisual: el canvi més significatiu de la història de la Viquipèdia

El nou editor permet escriure textos a la Viquièdia sense necessitat de saber el codi específic que feia servir l'enciclopèdia lliure

The Economist va definir l’editor visual com el canvi més significatiu de la història de la Viquipèdia. Aquesta nova eina permet a la gent editar sense necessitat d’aprendre la sintaxi wiki, l’antic codi necessari per editar la Viquipèdia. Amb l’editor visual, el format apareix en pantalla a mesura que s’escriu (WYSIWYG), de manera similar a com s’escriu un document en un processador de textos.

Per donar a conèixer l'eina i promoure el seu ús, Amical Wikimedia ha llançat una campanya informativa que va començar ahir i clourà el 19 de desembre. La campanya porta per títol #editorvisual i vol eixamplar la comunitat viquipedista catalanoparlant amb usuaris nous i reincorporar els inactius. L'agitació es farà per les xarxes socials i la mateixa plataforma de la Viquipèdia. "Convidem tothom a fer clic al botó “Modifica” de la Viquipèdia en català, fer 1 millora a qualsevol article de l’enciclopèdia i compartir l’experiència a la xarxa amb l’etiqueta #editorvisual", expliquen des de l'Amica Wikimedia.

La Viquipèdia en català va assolir el mes de setembre els 42,3 milions d’articles consultats i va marcar, així, el seu record de visites en 13 anys d’història. Tot i així, viquipèdies amb un número relativament similar de parlants reben 100 milions de visites. Cada mes una mitjana de 1.500 voluntaris milloren la Viquipèdia en català.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.253.918 missatges
  • 219.554 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat