Notícia

Una televisió privada pagada per la Diputació de València substituirà RTVV

L'empresa que té més possibilitats de guanyar el concurs va censurar el tancament de Canal 9

La Diputació de València treurà a concurs les ajudes per a televisions que omplin el buit que ha deixat Canal 9. És a dir, televisions que ofereixin informació i entreteniment en valencià. Rus, després dels pocs esforços per evitar el tancament de RTVV i el seu fos a negre, va anunciar la intenció de fomentar "que es parli d'allò nostre i en valencià" i ja va avançar que "si no ho fa la Generalitat, ho farem nosaltres" (referint-se a la Diputació de València).  I ara ho farà a través d'una televisió privada, a qui donarà 3,2 milions d'euros en ajudes públiques. La Mesa Sectorial de l'Audiovisual Valencià (MESAV) ja ha retret al PP que "darrere d'aquesta iniciativa partidista hi ha la necessitat de propaganda governamental en període preelectoral". 
 
Segons El País, la Diputació de València, presidida per Alfonso Rus, gastarà fins a 3,2 milions d'euros en subvencionar una televisió privada en valencià. Fonts del sector asseguren que serà l'empresa Mecomlys la que es beneficiarà d'aquestes ajudes perquè ja disposa d'una llicència que permet cobrir tota la Comunitat Valenciana i això serà clau per guanyar el concurs. Mecomlys acaba de llogar la llicència d'una de les dues TDT que operen a tot el territori. L'altra televisió amb llicència és propietat de la Conferència Episcopal. 
 
Mecomlys formava part d'una de les empreses guanyadores de l'externalitzatció de part de la programació de Canal 9, frustrada amb el tancament de la cadena. Una altra de les seves empreses és RadioSiete, que va censurar en directe un programa sobre el tancament de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV). RadioSiete va interrompre i després cancel·lar l'emissió del final de Canal 9. 
 
 

Opina

Configuració
 • puçolenc 331 4 👍 57
  Estaria bé tindre tant un canal privat com els de la RTVV reoberta, tots al 100% en valencià.
 • nemo 6.386 8 335 👍 1.986
  Avis a desconeixedors del tema: Alfons Rus fa un moviment interessat de cara al ""valencianisme" que representa el PP i als valencians que creuen que el PP defensa el valencià i d'altres coses. També vol recuperar un bon altaveu propagandistic de cara a la próxima fita electoral. Ara interessa tindre un mitjà afi al seu costat...quan el temps i el ninguneig dels canals estatals (i també catalans) han demostrat que res millor que una informació/propaganda de caire proper.

  Nota per al redactor del Racó Català: estari be que ja que fiques la noticia informares dels requisits que suposadament haurà de complir el nou canal (90% de la programació en valencià etc). Requisits que, a bon segur, es passaràn en passar les eleccions pel forrus de la pernera dels pantalons. També dir-le al redactor que, oh sorpresa, aquestes declaracions les ha fet en valencià, i que, textualment, ha dit "que es parlE d'allò nostre i en valencià", no parli. Altra vegada canviant les formes verbals? Per quina puta raó al llarg dels messos, de tant en tant, hem de patir aquest tipus d'errades-manies "traductories" per part dels redactors del Racó català? No parlem la mateixa llengua? ¿llavors quin put argument sosté aquesta reiterada i continua traducció que fan els redactos del Racó català respecte a les intervencions X de diferents politics valencians quan transcriuen el que diuen al format escrit? Aquest menyspreu per l'inteligència dels raconaires i per la mateixa llengua es inadmisible. I NO ES LA 1a VEGADA QUE OCURRIX.

  El redactor, si es el mateix que la darrera vegada, despres de ser recriminat per un fet similar a altra noticia (d'oltra concretament), pense que s'ho ha de mirar. Prou ja de traduïr la mateixa llengua collons. Que rus no apitxaaaaaaaaaaaaaaaa. I que no cal anar-nos traduint!!!

  Com vaig dir l'altra vegada, al bretol que va traduint les formes verbals i els posesius, com si un nou fabrista siguera, que no faça el bretol i no siga indigne amb la seua (o sa) llengua. Oh Deu meu, he dit seua!! Hem corregiràs també???

  edit: i com el tema el deixen en l'aire, sense aportar moltes més dades, ací teniu la notícia al diari La Veu del PV:

  Acollirà continguts informatius i altres referits a les festes i activitats culturals de la demarcació, així com esports, dades meteorològiques, 'bous al carrer' i esdeveniments musicals, entre d’altres


  Comentaris 3 comentaris     
   


  RedactaVeu / EP / València.

  La Diputació de València promourà la posada en marxa d'un canal de televisió que oferirà una programació basada en informació, cultura, història i tradicions de la demarcació amb la finalitat de "cobrir el buit creat arran del tancament de Radiotelevisió Valenciana (RTVV)".

  Així ho han confirmat fonts de la corporació, que han comentat que en breu –es preveu que demà mateix– es publiquen al Butlletí Oficial de la Província les condicions d'aquest concurs públic, mitjançant el qual s'adjudicarà un contracte per la prestació d'un servei informatiu audiovisual.

  El preu de licitació serà de 3,2 milions d'euros (IVA inclòs), i entre els requisits tècnics figurarà que els candidats tinguen una cobertura del 95 per cent al territori de la demarcació de València, i que la major part de la programació, un 90 per cent, estiga feta en valencià.

  Des de la institució han recalcat que l'objectiu d'aquesta iniciativa és oferir un servei "que la gent ha demanat des del tancament de la ràdio i la televisió públiques valencianes", que va decretar la Generalitat en argumentar que no podia pagar el servei després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià que va anul·lar l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que havia suposat l'acomiadament de més d'un miler de treballadors.

  Esports, tradicions i informatius

  En aquesta línia, han comentat que el canal impulsat per la Diputació de València acollirà continguts informatius i altres referits a les festes i activitats culturals de la demarcació, així com esports, dades meteorològiques, 'bous al carrer' i esdeveniments musicals, entre d’altres.

  Des que es va produir la liquidació de RTVV, el president de la Diputació de València i del PP en aquesta demarcació, Alfonso Rus, ha mostrat en reiterades ocasions el seu interés en impulsar un servei de televisió. Per exemple, el desembre de 2013 va anunciar que la corporació provincial donaria suport econòmic a la televisió local, comarcal o autonòmica que decidira programar la sèrie 'L'Alqueria Blanca', que va aconseguir un gran èxit d'audiència mentre es va emetre a Canal 9.

  Rus va ressaltar llavors el seu compromís amb la difusió del valencià a través dels mitjans de comunicació i d'una producció que "ha triomfat" entre els valencians.

  Al mateix acte, el dirigent del PP i alcalde de Xàtiva va assenyalar que, davant el buit que ha deixat el tancament de RTVV pel que fa a la informació dels pobles de les comarques de València, existia la possibilitat que la institució elaborara programes de televisió que es difondrien a través de les cadenes comarcals o locals per donar a conéixer, en valencià, els municipis, els seus costums, els seus alcaldes, i esports autòctons com la pilota, amb la finalitat que aquests trets identitaris "no es perderen", va dir:

  Acollirà continguts informatius i altres referits a les festes i activitats culturals de la demarcació, així com esports, dades meteorològiques, 'bous al carrer' i esdeveniments musicals, entre d’altres

   
  http://www.laveupv.com/noticia/11883/rus-impulsa-la-seua-televisio-que-cobrira-el-buit-de-rtvv
  • Rigel 62.893 10 7 👍 31.239
   És ben normal que, per coherència amb l'estàndard que fa servir el redactor, les cites s'hi adaptin (de la mateixa manera que passa a mitjans mallorquins, on es fa servir les formes pròpies encara que citin un principatí).

   I si per "fabrista et refereixes an Pompeu Fabra, cal recordar que va ésser ell qui va dotar la nostra llengua d'unes normes clares. La seva obra, malauradament inacabada (per la deixadesa de les generacions posteriors i, finalment, per l'atac dels catalnyolaires), ha estat el favor més gran que mai ningú hagi pogut fer a la nostra llengua, així que guarda't de fer servir el seu nom com un insult, perquè l'hauríem d'escriure amb lletres d'or.
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.226.623 missatges
 • 218.633 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat