Notícia

Wert aposta pel TIL tot i la suspensió del TSJIB

El ministre d'educació ha defensat la seva aplicació mentre a les Balears cada cop hi ha més centres que han refet els seus projectes lingüístics

En el ple del Congrés dels Diputats, el ministre Wert ha insistit que el Tractament Integral de Llengües (TIL), que regula l'educació en castellà, català i anglès a les Balears, és del tot conforme amb la Lomce. Ha volgut recordar que la suspensió per part del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) és només cautelar per l'incompliment de condicions necessàries per la seva tramitació. Wert s'ha afanyat a defensar que el TIL és un bon decret "al marge dels defectes de forma".

Tot això mentre cada cop més centres de les Balears ja han refet d'immediat els seus projectes lingüístics. Quan encara no han passat quinze dies des de l'anul·lació del Decret TIL i de la suspensió de la seva ordre de Desenvolupament, ja són 52 els centres que han optat per retornar a l'escenari pedagògic i lingüístic anterior al Decret TIL de Bauzá.Es preveu que en els propers dies molts d'altres centres de primària i secundària s'hi sumin i aprovin nous projectes lingüístics. L'Assemblea de Docents de les Balears ho qualifica de victòria tot i que lamenta que s'hagi hagut de perdre tant temps i tants recursos i s'hagin posat en perill qüestions tan sensibles.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.954 missatges
  • 221.169 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat