Notícia

Nou traductor on-line de català al castellà, francès i anglès

amena_31
amena_31

ImatgeJa fa un temps vam donar a conèixer el web interNOSTRUM el.laborat pel Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la Universitat d'Alacant (UA), que permetia de forma gratuïta la traducció automàtica del català al castellà i visceversa, amb una fidelitat i una qualitat més que excel.lents.

Doncs bé, ara el torn ha estat per a l'empresa Comprendium (amb seu social a Barcelona), que ha el.laborat un sistema de traducció similar al d'interNOSTRUM (tot i que encara està en fase de proves), que de forma pública i gratuïta permet la traducció automàtica i on-line de textos catalans al castellà, al francès, l'anglès, i visceversa. El web, també permet la traducció del castellà amb l'alemany, l'anglès, francès i visceversa, i de l'anglès amb l'alemany, el francès i l'italià; l'alemany amb el rus i el francès, etc. Realment, un bon llistat de combinacions.

El funcionament és ben senzill, ja que tan sols s'ha d'introduir un text curt de fins a 4.096 caràcters i apretar el botó de traducció, que segons la pròpia empresa, pot traduir una pàgina per segon (sempre depenent de la velocitat de conexió a Internet).


Opina

Configuració
 • Skataler 820 14
  Ja començava a ser hora de ke algu fes un traductor catala-angles!! Començava a agafar complexe d'inferiroritat...

 • Vull un traductor en LLENGUA VALENCIANA. Per què he de traduir segons la varietat catalana? Vixca el Valencià, vixca la llengua valenciana

  VIXCA LA NACIO VALENCIANA

  • Com podeu dir això? M'avergonyis de que diguen això uns veins del meu País Valencià, tots no som com aquestos. El moviment independestie català es molt aquí al País encara que hi ha gent que paregua que no

  • Digs que sí, home. i Visca l'Argentí i el Xilé, i el Mexicà i el peruá, i el Guatemaltec i el Nicaragüenc i el Cubá. Ja está bé de tenir només una llengua.

  • Anònim
   ET KNT A AIXO!!EL VALENCIÀ ES CATALÀ XRO AMB DIFERENT ENTONACIO!KM POTS DIR AIXO K DIUS!ETS UN FATGE DALTRE KLASE O K?ES KM EL MALLORKÍ!!VE DEL CATALÀ!!AVEURE SI HO ENTENS!!ES VISCA CATALUNYA, VISCA EL PAÍS VALENCIA, I VISCA SES ILLES BALEARS!! : AIXO ES LO K SA DE DIR!!NO A LA MONARQUIA!!CATALUNYA NO ÉS ESPANYA!!


 • ALACANT- CATALUNYA- CATALÀ ???

  No ho puc entendre. Ja hi ha prou.

  Per una educació pública valenciana. Fora el pancatalanisme de les Universitats valencianes.

  UNIVERSITATS VALENCIANES A VALÈNCIA

  VIXCA LA NACIO VALENCIANA

  • Tanta inòpia cultural i de sentit comú que no val la pena ni contestar

  • A la vora del riu mare, he perdut les espardenyes...   No sé si contestar-te seriosament o, pel contrari, passar de tot. Saps? estic... cansada, mooolt cansada de sentir un viatge i un altre, les mateixes bestieses.   Però una cosa sí t’he de dir, mai, però mai, faces cas del que diuen els polítics, ells només busquen vots. Si calgués, ens farien creure que els burros volen. Sigues crític/a, i mira de pensar per tu mateix/a. El tema de la llengua, de qualsevol llengua, és un tema científic i les úniques autoritats competents són els lingüistes. Fes l’esforç i assabenta’t del diuen ells.   Ah!! i jo sóc valenciana de soca-rel i, és clar, parle valencià, que si vols com si no, NO és diferent del català. És una de les grans formes que adopta el català. Parlar valencià és una manera de parlar català i no parla un català millor un barceloní que un castellonenc o un mallorquí (no més pel fet d’haver nascut a un lloc o l’altre, vull dir) • No val la pena contestar als bojos com vosaltres, què pasa a soles conta la vostra opinió? La meua opinió és que toca una Universitat valenciana de veritat no pancatalanista. Hem de mirar pel valencià no pel català, tant costa entendre això. A mi em dona vergonya que persones de València defenguin una terra que no és seva. Els valencians hem de defendre València no Catalunya. Sabeu distinguir o heu d´anar al cole una altra vegada?. Catalunya --- València. Ah el País Valencià no existeix si no digueu-me on està. Vos inventeu damunt conceptes, vergonyós. Demostreu quan existeix País Valencià.

  PER UNA UNIVERSITAT VALENCIANA I EN VALENCIÀ

  • Pos pel mateix preu jo crec que han de fer un traductor català de sant cugat anglès de new thampthon

   Per favor, et pot ferir l'orgull, pero una cosa es reivindicar per uns motius clars i històrics NO EXPLICATS FORA DE CATALUNYA, i una altre es voler ser algo per pura ambeja. El valencià no existeix, pero si vols t'ho dic d'una altre forma: El valencia que dius tu desapareixera del mapa per culpa d'akells porcs que us estan mimant amb diners de ves a saber on i aigua de ves a saber on.

   M'he nat una mica del tema, pero com no escric mai no pasa res.

   • I tant que existeix el valencià!!!    L'unica cosa que passa és que tan la gent d'ací al PV com molts (potser més gent) del Principat confon els conceptes.    El valencià és una llengua, el que passa és que és la mateixa llengua que el català.    No té l'espanyol dos noms, espanyol i castellà? I el gallec-portugues? Senzillament perquè a Galicia es diga gallec i a Portugal portugués (no cal oblidar que a Brasil és diu brasiler per molta gent) no es pot dir que un o l'altre no són llengua: són la mateixa cosa, però amb dos noms.    El mateix passa amb "el valencià" i "el català". Quan tant a Catalunya com ací al PV s'empren ambdues denominacions com a SINONIMES, deixaran d'haver problemes.    PD: no sóc l'anònim d'abans

    • Tant se val si em preneu com un ingenu. Només m'agradaria que em fessiu un favor, un de petit i fàcil, que us el demano de tot cor, es el de respondre a aquesta pregunta.

     No creieu que estaria bé deixar de banda la reivindicació d'una unitat lingüística territorial i que des d'una pau sincera, treballessim plegats per defendre cadascú la nostra llengua, per fer un intercanvi pur, clar, sense hostilitat de les dues identitats, per diferents que siguin? No creieu que hauriem de lluitar contra els que volen convertir ambdues llengües, ambdues identitats en una curiositat històrica? Jo sòc català i m'agradaria poder compartir les nostres cultures per enriquir-nos mútuament i per trobar els punts d'agermanament sense aspiracions brutes.     • No ets ingenu. Però en el fons aquells que diuen vixca la Nacio Valenciana, estan dient VIVA ESPAÑA ... i punt!! No els interessa per a res el Valencià. Són la veu del fanatisme castellà camuflat.

      Simplement que el "divide y vencerás" (famosa sentència que només sona bé en castellà) no para d'executar-se en mans dels veíns de la Meseta que detenten l'hegemonia d'una Hispania que volen que només parli en l'idioma de Cervantes. Que per cert, això no treu de que a la majoria de catalans també fruïm de la literatura castellana.

      O sia i concluint: aqusts "patriotes" valencians ho haurien de ser honrats i dir així:

      VIVA LA REGION VALENCIANA      VISCA ELS PAISOS CATALANS

      • Jo soc valencià i sé que l'idioma que parle és el català, i que él valencià és una varietat al igual que ho son els parlars de les comarques de Lleida o Tarragona. Però no em foteu i feu el possible per coneixer la Història. Quan s'ha anomenat Catalunya la meua terra? Quan ha existit una nació que es diga Països Catalans?

       Només està en el cap d'uns fanàtics.

       Els belgues que parlen francés no són francesos,

       els austriacs no són alemanys i jo escric en català i soc valncià, espanyol i europeu.

       Sí, ara digueu que soc una nova varietat de feixista. No em sorpèndria gens, estic acostumat a persones les quals satanitzen a tot aquell que no pensa exactament com ells.

       Per a deixar-ho tot clar, dir que no tinc cap tipus d'odi cap a Catalunya com alguns estúpids que hi ha per tot arreu d'Espanya, tot el contrari admire eixa terra. Però que cap "salvaor de la pàtria" em diga que soc més català que vasc, murcià o castellà.

       Ací hi ha qui diu:

       "Valencians i catalans cosins-germans"

       Crec que defineix molt bé el meu pareixer.

 • Anònim
  VISCA CATALUNYA, VISCA EL PAÍS VALENCIA , VISCA LES ILLES BALEARS I VISCA EUSKADI!!!SOK INDEPENDENTISTA DE CATALUNYA!!XRO VUI K TOTS ELS K E DIT VISCA!!SIGUIN INDEPENDENTS!UNITS HO CONSEGUREM!!!NO A LA MONARQUIA!!NO SOK ESPANYOLA!!SOK CATALANA!!I AMB MOLT DE ORGUL!!SOK PRIMER CATALANA I DESPRES EUROPEA!!RES MES!!CATALUNYA LLIURE!!INDEPENDENCIA!!NO + FATGES!!!NI ESPANYOLA NI BOTIFLERA VOLEM LA SENYERA!!EUROPA UNIDA, CATALUNYA UNIDA!FORA ELS SÍMBOLS ESPANYOLS ELS CATALANS NO TENIM REI CATALUNYA NO ÉS ESPANYA!

Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.011.064 missatges
 • 211.549 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums