Notícia

Impulsen una campanya perquè l'11-S els ajuntaments hissin una bandera del Tricentenari

Darrera de la iniciativa hi ha la Fundació Reeixida, que fa sis anys ja va impulsar la Comissió del Centenari de l'Estelada amb una acció semblant

11 de setembre de 2008. Cent quaranta ajuntaments catalans hissen estelades en solitari als balcons dels consistoris. Darrera la iniciativa, la Comissió del Centenari de l'Estelada que va treballar colze a colze amb les entitats locals per aconseguir aquesta fita que va anar més enllà i va aconseguir que el mes de gener d'aquest any, Barcelona inaugurés una plaça dedicada al creador de l'estelada, Vicenç Albert Ballester.

La Comissió del Centenari de l'Estelada va donar llavors la seva activitat per finida, però els impulsors, agrupats en la Fundació Reeixida, no han parat de barrinar "per seguir impulsant iniciatives de país". La concreció ha arribat aquesta setmana. L'objectiu: "Igual com es va fer amb tant d'èxit el 2008, que tants ajuntaments de Catalunya com sigui possible, hissin una de les banderes que van enarborar-se fa 300 anys en defensa de la ciutat de Barcelona i per extensió de les llibertats de Catalunya o una ensenya dissenyada per a l'ocasió inspirant-se en aquests estendards", expliquen els impulsors.

Per aconseguir-ho, la Fundació Reeixida ja ha començat a treballar amb experts en la simbologia del moment per crear "un estendard, la Bandera Negra, que ja apareix en el nostre primer himne nacional, la que s’enarborà a Barcelona, a Cardona com a símbol d’arribar fins al final que pugui resumir aquell esdeveniment gloriós", expliquen. A aquest gest, ja hi han donat suport personalitats com Quim Torra (Born CC), Francesc Xavier Hernandez (Historiador i catedràtic de la UB), Josep Porter Moix (Vexil·lòleg).

Paral·lelament, també s'han escrit mocions perquè els ajuntaments aprovin col·locar la bandera. De moment, ja hi ha quatre ajuntaments que han respost afirmativament a la proposta: Sant Pere de Torelló (Osona), Viladamat (Alt Empordà), Pardines (Ripollès) i Sant Martí de Tous (Anoia).

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.239.139 missatges
  • 219.061 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat