Notícia

Atac contra un casal catalanista a València

amena_31
amena_31
La matinada d’ahir dimarts va ser una “nit de vidres trencats” al Casal Jaume I del barri de Russafa, a València. Hi van entrar uns brètols, van regirar-ho tot, van trencar el que van poder i es van endur 500 euros. Sembla, per proves fotogràfiques que són en poder de la policia, que els autors formen part d'un grupuscle anticatalà autoanomenat Col·lectiu Vinatea.

El Casal de Russafa ha patit ja 13 atemptats en els últims dos anys. Els casals de Carcaixent, Carlet, Llíria, Malva-rosa, Sueca i Vila-real també han sofert en els darrers mesos atacs similars, i un dels responsables d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Antoni Gisbert, ha sofert fins i tot una agressió física per part del mateix grupuscle.

Eliseu Climent, màxim responsable de l'ACPV, ha denunciat la passivitat de la policia, que depèn de la delegació del Gobierno Español, perquè "totes les agressions estan denunciades i els autors identificats fotogràficament", però no hi ha ha detencions i "la violència va en augment". Segons Climent, l’anomenat Col·lectiu Vinatea és també responsable dels atacs a la Universitat de València, a la llibreria 3i4 (que també és de Climent), a la Societat Coral El Micalet, al Col·lectiu Endavant, i a partits com el PSPV, Esquerra Unida i Bloc Nacionalista.

L'ACPV ha denunciat que mentre “al País Basc, la kale borroka és perseguida”, a València es produeixen “accions molt similars i no hi ha condicions per a la lliure expressió”, però en canvi no es fa res.

Opina

Configuració
 • peres 197 16
  Perdoneu, ara veig que la notícia en bona part ja estava publicada. M'hi fixaré més a partir d'aquest any que ve ;-)

 • Scorppio 5.027 15 431
  Tranquil Company  En fí, fan de debò pena aquests atacs...

  El meu total suport a aquests Casals: contineu amb la lluita!  Salut!

  Scorppio

  --------------------------------------------------
  http://www.paisoscatalans.org/fncmoviment

  Força Nacionalista Catalana: "Unitat, Respecte i Llibertat!"

  • J.B.Rodes.- El llamado Eliseu Climent vive mejor que un obispo haciendo de Catalanista.Los Catalanes pagadores de impuestos deberian saber cuanto dinero sale hacia Valencia para financiarle,Solo faltaba la reciente compra del palacio para su nueva sede.Dinero,dinero ,dinero, del contribuyente catalan para mayor gloria de un vividor,que cambiaria inmediatamente de camisa y discurso si otro le pagara mas dinero.

 • TENINT EN CONTE QUE ELISEU CLIMENT ES L`UNNIC CATALANISTE DE VALENCIA...

  • Boikot 4.790 16 449
   Eliseu Climent, jo i molts més. Països Catalans!!!. Són més del que diuen i volen!

   Feliç Any Nou 2004

  • Sols volia dir q dels atacs hem tret algo positiu: ja m'ha comentat moltísima gent q s'hi vol apuntar al casal jaume I de Suecs, després del que han vist...i supose q no serà l'únic poble   Mentres, que els blavers pateixin per la nostra presencia...com es nota per les accions XD   Un suecà dels PPCC

 • I al centre del país ens insulta una cosa , no vull molestar ningú , que es diu Soledad . Ahir a RAC 1 fou vergonyós , I no passa res.

 • I al centre del país ens insulta una cosa , no vull molestar ningú , que es diu Soledad . Ahir a RAC 1 fou vergonyós , I no passa res.

  • Aloja 15.883 16 117 👍 121
   La Soledad és un HOME TRANSVESTIT que fa el paper de persona PEPERA de DRETES i espanyolista.   Això a Vitamina-N (per la tele) crida molt l'atenció i deseguida veu tothom que només interpreta un paper.   La poca gràcia va ser que en convidar-la per la ràdio en Jordi no va tenir en compte que la gent no ho veuria tan fàcilment i es va escalfar tothom (castellanoparlants catalans inclosos).   De totes maneres, aquesta mena de temes si els pot comentar als fòrums millor que aquí.

   • Aloja 15.883 16 117 👍 121
    Hauràs vist, a més, que l'efecte que va tenir en els oïents va ser fins i tot positiu per al catalanisme.

    • Em sembla que aquest putón de la Soledad va quedar tocada . Ahir a Vitamina N se la veia afectada , encara que crec que se l´havía de xiular . Aquests gentussa que no jugui amb nosaltres .

     • Com a Carletí, què he sufrit atacacs del C. Vinatea al meu casal Jaume. Vull dir una cosa a tots els blavers de merda, no teniu raó, no teniu cultura, no teniu cervell! esteu perduts!

      VISCA EL PAÍS VALENCIÀ VISQUEN ELS PPCC

      • EL PP es preocupa molt dels atacs als no nacionalistes a Euskadi però li importen un rave els atacs a València. D´això se´n diu hipocresia...

 • noicat 8.245 17 260 👍 6
  Molt bonic, aquests atacs no són considerats com a kale borroka ni com a terrosisme, oi? Molt bonic, això de fer-se les lleis a mida i aplicar-les només a la seua conveniència...

  • simkin 945 15
   "EL PP es preocupa molt dels atacs als no nacionalistes a Euskadi però li importen un rave els atacs a València. D´això se´n diu hipocresia..."

   Se'n alegren i els fiancen, d'hipocresia rés, és complicitat, quan no culpabilitat. El Colectiu vinatea aquest, es sent molt segur pegant voltetes pel País Valencià i destruint casals. Ai. Fins que algú se'ls trobara i els rebentara els morros per lladres, llavors si que els veure'm als periodics, com a victimes del catalanisme violent, clar.

   • el PP valencià financie als del GAV, grup afí al colectiu vinatea. Vaig llegir que li van donar 20 kilets.    El PP jugue a dos bàndols. Ho fa amb la fundació de Franco que els financie i despues és un defensor afèrrim de la Constitució i al PV accepte la unitat de la llengua però después financie a grups seccesionistes, no n'hi ha qui l'entenga

 • noicat 8.245 17 260 👍 6
  Els catalans del nord i els de València sou uns autèntics herois.

 • Jo no hi crec en això dels Països Catalans . De cap de les maneres . Puc creure en Països de parla catalana . Però no en els PPCC . I a més crec que és contraproduent . fa uns anticossos fenomenals com es pot veure fàcilment .  Per cert , jo no em sento gens espanyol . Ni em sento nacionalista , si és que definim aquesta paraula . passa de Catalunya directament a la UE . I prou .  Jaume 4art

  jaume 4art

 • Però vosaltres creieu que els Valencians volen ser Catalans. Jejeje. No me llames iluso porque tenga una ilusión.

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.253.918 missatges
 • 219.554 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat