Notícia

De què parlen els informatius de TV3?

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha fet públic els cinc temes que més minuts han ocupats als informatius de la televisió pública

A través d'un tuit des del seu compte oficial, el Consell Consell de l'Audiovisual de Catalunya ha fet públics els temes que durant el 2013 han acaparat més l'atenció dels informatius de la cadena pública catalana. Els còmputs d'atenció informativa s'han fet ometent les informacions del bloc esportiu, d'informació meteorològica i d'informació del trànsit. El resultat és el següent:

1. Crisi econòmica i financera mundial. Segons les dades presentades, s'ha dedicat 62 hores 28 minuts i 50 segons a parlar de qüestions d'economia i crisi financera mundial. Això suposa el 14'3% de la informació total dels informatius.

2. Crònica política d'àmbit internacional. Amb un 9'6% sobre el total de la informació, la política internacional ha ocupat un total de 42 hores, 4 minuts i 40 segons.

3. Contràriament al que es podria pensar, no és fins al tercer lloc que trobem el "Debat entorn dels diferents models d'organització política de Catalunya i de relació amb l'Estat espanyol". TVC hi ha dedicat el 7'4% del total dels telenotícies, unes 32 hores, 6 minuts i 52 segons que inclouen, segons especifiquen, "informacions sobre la Via Catalana i l'anunci d'acord sobre la data i la pregunta de la consulta".

4. Els casos de presumpta corrupció i els mecanismes de control i de transparència per evitar-los són els següents a la llista amb un total d'informacions del 5'4%, la qual cosa suposa 23 hores, 38 minuts i 40 segons.

5. Per últim, tanquen la llista les informacions sobre esdeveniments culturals: festivals, exposicions, estrenes cinematogràfiques, presentació de llibres, etc. Les notícies culturals han omplert 19 hores, 48 minuts i 12 segons del total dels informatius durant el 2013, cosa que suposa el 4'5% de la informació.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.175.453 missatges
  • 216.780 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat