Notícia

Registrada la vaga indefinida a les escoles de les Illes

Aquest matí STEI Intersindal i la Federació d'Ensenyament de CCOO han registrat la convocatòria de vaga

amena_31
amena_31

Ahir dilluns les assemblees d'afiliats d'STEI-i de Menorca, Eivissa i Mallorca han votat majoritàriament a favor de convocar una vaga indefinida a l'educació a partir del proper 13 de setembre. Al vespre, CCOO ja va fer públic que s'adheria a la convocatòria de vaga i aquest matí ambdós sindicat han registrat la convocatòria. La decisió ja ha rebut el suport de diversos col·lectius.Les assemblees d'ahir de l'STEI-i havien de votar en relació a dues propostes d'aturades: una vaga indefinida "a l'ús" i una vaga indefinida "sostinguda en el temps" (que comportaria aturades dos dies a la setmana durant un temps indefinit). Finalment, la primera de les propostes ha estat l'acceptada per la majoria dels presents, amb 133 vots, mentre que la segona n'ha obtingut 33. Per illes, a Mallorca prop de 200 afiliats s'han mostrat favorables a l'acció de protesta i a les Pitiüses 19 de 26 vots també han fet visible el suport a la vaga-. Pel que fa a la votació a Menorca, la majoria de docents mostraren el seu suport a limitar l'aturada al dia 13 de setembre, si bé el pes dels afiliats mallorquins ha estat cabdal per fer que el sindicat es posicionés majoritàriament a favor de la vaga indefinida.

 

Després de la decisió d'ahir i el suport de CCOO a la vaga, a les dotze els dos sindicat s'han personificat per registrar la vaga. Paral·lelament, l'STEI-i buscarà més suports dels altres sindicat que conformen la Mesa Sectorial d'Educació per tal que la vaga sigui secundada unànimement, cosa que des del sindicat consideren "prioritari". 

 

Mentrestant, l'Assemblea de Docents continua amb la seva recollida de firmes. "Estam molt contents del resultat de l'assemblea de l'STEI-i, però això no fa que no continuem amb la campanya per fer l'assemblea general", ha explicat Iñaki Aicart, un dels portaveus de l'Assemblea de Docents, en declaracions a l'ARABalears. La recollida de firmes ha repuntat de nou aquesta setmana.

 

El moviment Enllaçats per la Llengua també s'ha mostrat contenta per la decisió i ha fet una crida "al conjunt del Països Catalans a preparar-nos no només per fer costat de manera activa a les reivindicacions illenques amb comunicats, escrits, mobilitzacions i enllaçades arreu dels Països Catalans, sinó a organitzar-nos per fer-los arribar el nostre suport econòmic a través dels comptes que ens comuniqui el comitè de vaga". Des de fora de les Illes, la Intersindical- CSC també ha aplaudit la decisió de la vaga indefinida i ha mostat la seva "disposició a participar de qualsevulla acció de suport a la seva lluita".

 

Per la seva banda, la Conselleria d'Educació va oferir ahir als sindicat l'obertura de negociacions sobre els múltiples conflictes que l'enfronten amb la comunitat educativa a excepció d'un: l'aplicació del Decret de Llengües (TIL), l'eliminació del qual és, de fet, una de les reivindicacions centrals de la vaga indefinida. La consellera Joana Maria Camps ha volgut deixar clar que el TIL no té marxa enrere i que s'aplicarà sense concessions. Tot i la negativa a negociar el TIL, els sindicats van valorar positivament que la conselleria volgués seure a negociar els altres aspectes, cosa que ha indignat part de la comunicat educativa. És el cas de la Unió Obrera Balear que ha acusat l'STEI-i, CCOO i UGT d'haver-se "venut per un plat de llenties". De fet, l'entitat va assenyalar que "fa un any ja va passar el mateix, perquè després d'anuncis de vaga a principi de curs, al final els sindicats domesticats es varen vendre per un plat de llenties".


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.011.064 missatges
  • 211.549 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums